2017. szeptember 24., vasárnap

Programajánló szeptember 25. – október 1.

Bármilyen furcsa is, elérkeztünk szeptember utolsó hetéhez, ismét gazdag programválasztékkal készültek a szervezők, lássuk mit nem érdemes kihagyni Losoncon és a környéken.

Szeptember 26-án (kedden) a Nógrádi Könyvtárban reggel 9.00 órakor előadást tartanak Božena Slančíková Timrava életéről és munkásságáról, az írónő születésének 150-ik évfordulója alkalmából.


Szeptember 27-én (szerdán) Jacsmenyik József festőművész jubileumi kiállításának megnyitóját tartják 17.00 órától a Szabó Gyula Emlékházban. A kiállítás november 6-ig lesz majd megtekinthető.

Szeptember 28-án (csütörtök) Rimaszombatban Tompa Mihály születésének 200. évfordulóján 11.00 órától ünnepélyesen felavatják a felújított Tompa Mihály teret, amely majdnem visszakapja eredeti, 1902-s formáját.
 
Szeptember 29-én (pénteken) 16.30 órától Losoncon pedig megnyílik a Városi Múzeum a Városháza mögötti udvarral és az épület előtti térrel együtt. A látnivalókon kívül hallgatnivaló is akad bőven, hiszen 15.30 órától már a Traditional Dixie Stompers muzsikál, de további fellépők is várhatók. A program 21.30 órakor a Slovak Tango produkciójával zárul. A belépés díjtalan!

Ugyanaznap Füleken folytatódik a KLUB 2017 rendezvénysorozat, ezúttal Live Music Night a Florián Kvintett zenekarral este 20.00 órától a Városi Művelődési Központban.

A hétvége szintén a zene jegyében folytatódik, a losonci református templomban kórustalálkozót tartanak. A 16.00 órakor kezdődő rendezvényen a losonci Ozvena vegyeskar, a Serly női kamarakórus, a rimaszombati Blaha Lujza vegyeskar, a füleki Melódia Női Kar, a Pro Kultúra férfikórus és a gyermek Galáris énekegyüttes fellépése várható. A belépés díjtalan!

Aki ennél rockosabb élményekre vágyik, az ne hagyja ki az esti Korben Dallas koncertet a Franz Sörfőzdében. Az esemény 20.00 órakor kezdődik.

Egy hét múlva hozom az októberi előzetes programajánlót, addig szívesen veszem hozzá az értesítéseket a rendezvényekről.

Kellemes hetet mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése