2017. szeptember 10., vasárnap

Programajánló szeptember 11-17.

Beindult a kellemes kis őszi zsongás kulturális téren is, a szervezők szerveznek, az érdeklődők érdeklődnek, mi pedig most áttekintjük miről maradhatunk le a következő napokban Losoncon és a környéken ha restek leszünk…


Szeptember 11-én (hétfőn) a Nógrádi Művelődési Központ (Novohradské osvetové stredisko) délután 14.00 órára várja azokat, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a rongyszövés rejtelmeivel. A részvételi díj 2 euró.

Szeptember 13-án (szerdán) 19.00 órától nyilvános rádiófelvételre várnak minden érdeklődőt a losonci zsinagógába. A szlovák Rádio Devín műsorában több neves fellépőt is láthatunk, hallhatunk. Jegyek ingyenesen igényelhetők a Városi Információs Központban, személyenként 2 darab.

Aki másféle elfoglaltságra vágyik, annak szíves figyelmébe ajánlom az Apolló Mozi műsorát, szerdán ismét a Čiara című film van programon, a népszerű Tomáš Maštalír és Emília Vášáryová mellett néhány szlovákiai magyar színész is feltűnik a mozivásznon...


Szeptember 14-én (csütörtökön) mindenkit vár sok szeretettel az iskola, hiszen a Kármán József Alapiskolában ünnepélyesen megnyitják a felújított Ráday termet (eddig Kármán-terem) és megnyitják a Ráday Pál születése 340-ik évfordulója alkalmából rendezett kiállítást is. A 17.00 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit sok szeretettel várnak!

Szeptember 15-én (pénteken) Füleken ingyenes tárlatvezetést tartanak a Füleki Várban 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00 és 16:00 órakor. A vár történetét és az állandó kiállítást a 16. századvégi magyar hadsereg  korabeli egyenruhájába öltözött idegenvezető ismerteti.

Ugyanaznap Rimaszombatban 18.00 órától az amfiteátrumban SzeptemberFesztre várnak mindenkit, amelynek keretében a Bon-Bon zenekar, a Neoton Familia lép fel, majd az est nyárbúcsúztató ,,after partyval” zárul. Jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 13 euróért válthatók. Gyermekeknek 12 éves korig ingyenes a belépés.

Szeptember 17-én (vasárnap) Rimaszombatban immáron negyedszer startol az őszi kerékpáros körverseny Kishont körül. A délelőtt 10.30 órakor kezdődő megmérettetésben 70 és 120 kilométeres távban lehet indulni. Bővebb infó ITT.


Aki nem szeretne ilyen sokat kerékpározni, az sétáljon velünk Losoncon. Szeptember 17-én délután 14.30 órakor találkozunk a piac előtt, hogy Puntigán József vezetésével a füleki úton át a volt tugári fürdő és a kisfalusi kastély felé vegyük az irányt. Majd a Kisfalusi úton és a Bég utcán át a Kubinyi térre térjünk vissza.
A séta ingyenes és nagyon egészséges, mindenkit sok szeretettel várunk!


Előzetesen megemlítem még, hogy szeptember 23-án (szombaton) ismét egy remek este vár ránk a PresSzóBeszéd című kávéházi beszélgetéseink következő részének köszönhetően. Ezúttal a világot jelentő deszkák felé vesszük az irányt, így Hoľko Réka vendégei Erdélyi Gabriella, Csák István és Gyetvai Viktória lesznek. Helyszín ismét a Kubínyi téri udvarban található Chillout Caffe & Bar lesz. Kezdés 18.00 órakor.


A héten még egy fontos dolga van azoknak, akik lefoglaltatták de még nem fizették ki és nem vették át a jegyüket az október 6. Varnus Xavér koncertre: a szervezők kérése, hogy szeptember 15-ig vásárolják meg a jegyüket, mert óriási az érdeklődés. Aki nem akar lemaradni, az időben lépjen!

Kívánok mindenkinek élményekben gazdag hetet!
Találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése