2017. szeptember 17., vasárnap

Programajánló szeptember 18-24.

Ősziesedik az idő, szomorodik bele a szeptemberbe, ennek ellenére nekünk nem kell szomorkodnunk, elég, ha kimozdulunk otthonról…

Például szeptember 19-én (kedden) Rimaszombatban 14.00 órátólbelekóstolhatunk a roma nép életébe: finom ételek és ritmusos zene vár minden kedves érdeklődőt a főtéren.” Rossz idő esetén mindez a kultúrházban valósul meg.


Szintén kedden és szintén Rimaszombatban Az utolsó vacsora és egyebek című szlovák nyelvű versszínházi előadást tekinthetjük meg 18.00 órától a VMK bábtermében. A produkciót követően a versek szerzőjével, Erdős Virággal, Juhász Dósa János beszélget. A belépés ingyenes.

Szeptember 20-án (szerdán) 14.00 órakor nyílik kiállítás Božena Slančíková Timrava életéről és munkásságáról a Nógrádi Múzeum és Galériában. Egyúttal ezen a napon kezdik meg az írónő születésének 150-ik évfordulója alkalmából kibocsátott ezüst érme árusítását is, 10 eurós névértékben. A kiállítás október 15-ig tart majd.

Szeptember 21-én (csütörtökön) a Nógrádi Könyvtárba várják a szlovák irodalom, különösen Jana Pronská alkotásainak kedvelőit, hiszen 16.00 órától éppen vele tartanak író-olvasó találkozót.
Aki erről lemarad, az másnap Füleken 17.00 órától a Városi Könyvtárban találkozhat Jana Pronskával.


Füleken egyébként az V. Nemzetközi Színházi Fesztivál keretén belül lép fel 21-én a MeseFigurák bábszínház és a Zsibongó Kisszínpad, 9.00 illetve 10.00 órai kezdettel, másnap az Apropó Kisszínpad Nagy füzet című produkciója tekinthető meg 10.00 és 18.00 órától a füleki VMK-ban.

Aki kíváncsi az amatőr képzőművészek alkotásaira, az látogasson el szeptember 22. és október 8. között a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol a losonci és poltári járás képzőművészeinek műveit állítják ki Őszi találkozás cím alatt. 


Szeptember 23-án (szombaton) 18.00 órától mi is találkozunk a losonci Chillout Caffe & Bar elnevezésű Kubinyi téri kávézóban, ahol PresSzóBeszéd címen Hoľko Réka beszélget ezúttal Csák Istvánnal, Erdélyi Gabriellával és Gyetvai Viktóriával – természetesen a színházról. A belépés ingyenes, érdemes időben érkezni, hogy egész biztosan legyen helyünk!


És szintén érdemes időben lépni, hiszen az október 6-án 18.00 órakor kezdődő Varnus Xavér koncertre a jegyek nagyon gyorsan fogynak, vásároljuk meg időben a belépőjegyet, nehogy lemaradjunk! Bővebb infó a plakáton feltüntetett helyeken és személyeknél.

Kívánok mindenkinek kellemes hetet, ma délután Városnéző séta 14.30 órától, reméljük addigra "kiesi magát" és nem ázunk kacsára :-) Irány Kisfalu!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése