2017. szeptember 18., hétfő

Már 4 éves a blog! Játsszunk!

Egészen hihetetlen számomra, de bizony már 4 éve írom a losonci anziksz blogot! Egészen pontosan 2013. szeptember 17-én jelentettem meg az első bejegyzést, csaknem egy hétnyi morfondírozást követően. Igencsak izgultam ki mit szól ehhez, és abban sem voltam egészen biztos, hogy tényleg ilyen módon akarom-e vásárra vinni a bőrömet. Csak azt tudtam, hogy az addig fennálló helyzeten változtatni szeretnék, így ez a vágy hajtott előre... (bővebben a belinkelt első bejegyzésben).
Az elmúlt 4 évben egyre többen olvassák a blogot, vagy legalábbis követik a losonci anziksz facebook oldalát. Csaknem 600 kedvelője van ott az oldalnak, ami nem kis szám ezen a vidéken (szerintem).
Egy kis zenei betét. Az első bejegyzésnél Quimby Ultravalója szólt, most már azért nem ott tartunk... :-)



Úgy gondolom, sokat haladtunk előre. Bátrabbak lettünk, merünk lépni, szervezni, ha kell vitatkozni, miközben segítjük és tiszteljük egymást. Hogy kik? Ó, hát mindazok, akik az elmúlt években kitaláltuk, megszerveztük, véghezvittük itt a losonci magyar nyelvű kulturális eseményeket. Mert bizony ez csapatmunka! Ajánlom az éves Hónapsorolókat (2014, 2015 és 2016) mindenki szíves figyelmébe, aki nem tudja miről beszélek :-) Köszönet mindenkinek!

Persze a blog nem csupán a kulturális rendezvények népszerűsítésére szolgál, nagyon sok ismeretet is tartalmaz, főleg a helytörténeti cikkeknek köszönhetően, de itt olvasható gyakorlatilag a Kármán Színház története is, sőt az egykori csemadokos színjátszásba is betekintést nyerhetünk. Akad egy kis Losoncz és Vidéke sajtószemle is, amire sajnos az utóbbi időben nem nagyon jutott időm.
Mert igen, a blogírás nem 5 perces vállalkozás, a heti/havi programajánlók fölött is eltöltök némi időt, és a közkedvelt játékok lebonyolítása sem mindig egyszerű feladat. De így szeretem :-)

Köszönettel tartozom a blogpartnereknek is, akik megtiszteltek bizalmukkal és akik még sosem utasították el egyetlen kérésemet sem (a játékok ajándékaival kapcsolatban).
Mivel jobb adni, mint kapni, úgy döntöttem ezt a blogszülinapot játékosan ünnepeljük meg. A Losoncon idén januárban kiállító Jakab Rékával szövetkeztem ez ügyben, megkértem őt, hogy losonci motívummal díszítsen környezetbarát vászontáskát. El is készült összesen 3 darab táska, mindhármon a zsinagóga látható, magyar nyelvű Losonc felirattal, egyedi darabok, kézzel festve, aláírással ellátva :-)

A nyeremény: környezetbarát bevásárlótáska Jakab Réka alkotásával

Ezeket ajánlom most fel nyereményként.
Cserébe arra kérem a losonci anziksz olvasóit, írják meg, mit tennének virtuálisan egy Losonc feliratú táskába, ha az idevetődő turistáknak kellene útravalót adni. Vagy ha ők maguk indulnának a nagyvilágba mit vinnének képletesen Losoncról magukkal?
Magyarán: mit szeretnek Losoncban, Losoncon? Lehet az helyszín, épület, emlékek, rendezvények, életérzés, de akár a könyvek illata a könyvesboltban, a nagymama sütije, a kedvenc virágüzlet, a hattyúk a parkban, vagy akármi, ami Losoncot idézi, rá jellemző és fontos, érdekes számunkra...

Igazán nem bonyolult kérés :-) (Nem kell regényt írni, elég pár mondatot. És nem létezik rossz válasz sem!)
A játék 2017. szeptember 22-én éjfélkor zárul, másnap a PresSzóBeszéd végén kisorsoljuk a nyerteseket. A válaszokat szokás szerint a losoncianziksz@gmail.com címre várom e-mailben, de most akár itt a bejegyzés alá is hozzászólásban, vagy a facebook oldalon megjegyzésben vagy üzenetben.
Aki nem szeretne így "kitárulkozni", az várja meg a facebookon indított játékot, ahol egy megosztással bekerülhet a sorsolásba.
Frissítés (15.35 órakor): ITT található a kép, amit a közösségi oldalon meg lehet osztani, és bekerülni a sorsolásba... :-)

Tehát szombaton összesen 3 nyertest sorsolunk, ketten a beküldött válaszok alapján nyerhetnek, egy nyertes pedig majd a közösségi oldal képmegosztó játékában való részvétele alapján.

Ha bármi nem világos, csak kérdezni kell, itt vagyok.
Boldog losonci anziksz évfordulót mindenkinek! Köszönettel:

Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése