2017. július 23., vasárnap

Programajánló július 24-30.

Így az uborkaszezon közepén sem kell attól tartanunk, hogy megöl minket az unalom, szorgalmas szervezők érdekes programokat tartogatnak számunkra ezen a héten is.

Mivel a hét első napjaira semmilyen külön programot nem találtam, szeretném felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a Nógrádi Múzeum és Galériában a Fények és árnyak címet viselő Szabó Gyula kiállítás lassan a végéhez közeledik. Kár lenne kihagyni!


A hét második felében tobzódhatunk a rendezvényekben, Losoncon július 28-án és 29-én zajlik a XXII. Nógrádi Folklórfesztivál. Pénteken 15.00-22.00 óra között a Köztársaság téren kézműves vásár és eszem-iszom mellett a népzenei együttesek és vendégeik mutatkoznak majd be. Vladimír Kendra vezetésével táncházat is tartanak, ahol a szlovák néptánccal ismerkedhetnek az érdeklődők. A térre a belépés ingyenes.


Szintén pénteken a fesztivál keretén belül a Városházán a kovačicei naiv festők műveiből nyílik kiállítás 17.00 órai kezdettel. A kiállítás augusztus 28-ig tekinthető majd meg.

Szombaton, július 29-én a résztvevők szokásos felvonulásával kezdődik a fesztivál programja, amely 18.00 órakor a Vajansky utcáról indul és a ligeti szabadtéri színpad felé tart. 19.00 órakor épp ott kezdődik majd a gálaműsor, amelyre 2 euróért válthatunk belépőjegyet.
Akinek még mindig kevés lenne a népzenéből, annak a gálaműsor után a Fehér Hattyú étteremben a Temperament Cimbal Orchestra zenél majd.


Mindeközben Füleken július 28-án (pénteken) Zambiába utazhatunk az „Emlékeim Zambiáról“ c. kiállítás segítségével, amely 17:00 órakor nyílik meg a füleki vár Bebek-tornyában, Jeřábek Milan állatorvos zambiai emlékeit és élményeit közvetíti a látogatóknak.


Szombaton, vagyis július 29-én Füleken a XIII. Zenésztalálkozót tartják majd a Várudvaron. A délután 15.00 órakor kezdődő találkozón több füleki, losonci, sőt egy rozsnyói banda is fellép. Jegyek elővételben 3 euróért, a helyszínen 5 euróért válthatók.


Amúgy pénteken (28-án) a rimaszombatiak sem maradnak zene nélkül, hiszen ott a legendás Karthago együttes koncertezik a szabadtéri színpadon. Előzenekarként 18.00 órától a rozsnyói Sexitet és a rimaszombati Stillburnst hallgathatjuk, a Karthago 21.00 órakor lép színpadra. Jegyek elővételben a Tompa Mihály Könyvesboltban is kaphatók 10 euróért, a helyszínen 13 euróért.

Egy hét múlva hozom az augusztusi előzetes programajánlót, aki szeretné rendezvényét a blogon népszerűsíteni, tudja hol talál… :-)

Kívánok erre a hétre sok zenét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése