2017. július 30., vasárnap

AUGUSZTUSI előzetes programajánló

Az előrejelzések szerint forrón indul a 2017-es esztendő nyolcadik hónapja, bizonyára zsúfolásig megtelnek majd a környék strandjai is. Lássuk mi szép és jó vár ránk a pancsoláson kívül augusztusban.


A losonci Nógrádi Múzeum és Galéria immáron 29-ik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Kerámia-szimpóziumát, augusztus 3-án (csütörtökön) 16.30 órától nyitják meg az idei művekből készült kiállítást.


Szintén csütörtökön nyitja meg kapuit a ligeti kertmozi is, amelyben az utóbbi évek szlovák, ill. szlovák koprodukcióban készült filmek legjavát tekinthetjük meg estéről-estére. Igazán van miből válogatni, reméljük az időjárás is kegyes lesz a közönséghez.


Füleken augusztus második hetében idén is megrendezik a XXVII. Palóc Napokat és Városnapokat, egészen pontosan augusztus 11-13. között, vagyis péntektől vasárnapig. A rendkívül gazdag műsorban kiállítások, utcaszínház, mindenféle műfajú zene, futballmérkőzés, szentmise, szórakoztató műsor az Irigy Hónaljmiriggyel és természetesen esti koncertek (Maduar, Radics Gigi, Apostol) várják az érdeklődőket. Érdemes átböngészni a plakátot, nagyon gazdag az idei program!


Hogy Losonc se maradjon ki a nyári bulizásból, idén is megtartják augusztus 17-20. között az egykori Nógrádi Vásárból immár 4 napos rendezvénnyé nőtt „VI. Lučenské hodovanie” elnevezésű városnapokat, szintén nagyon gazdag programmal. A vásáron kívül itt is rengeteg zene vár ránk (Peter Lipa, Para, Slovak Tango…), de lesz sörfesztivál, veterán autók felvonulása, középkori nap, babgulyásfőző verseny, oldies disco, cirkuszi sátorban gyermekszínházi produkciók, BikeTriale nemzetközi kerékpárverseny, ésatöbbi, ésatöbbi…

Nem feledkezhetünk meg a II. Nemzetközi Nógrádi Maratonról sem, amely ismét Losonc-Salgótarján között zajlik majd augusztus 20-án, délután 15.00 órakor indulnak a maratoni táv teljesítői a staféta futóival együtt.

Akinek még ekkor sem lesz elege a fesztiválhangulatból, az augusztus utolsó napján, vagyis 31-én (csütörtökön) látogasson el Fülekre a VárLak Fesztiválra, ahol többek között Gáspár Laci, Sub Bass Monster és a Magna Cum Laude ad koncertet a várudvarban.

Nos, előzetesen ennyi röviden az augusztusi kínálat, részletekkel majd a heti programajánlókban jövök, addig lehet, hogy újabb érdekes események is előkerülnek…

Nagyon vidám augusztust mindenkinek!

(a plakátokra kattintva, azok nagyobb méretben nyílnak)

1 megjegyzés: