2017. július 11., kedd

Mert kell egy hely: Chillout Caffe & Bar

Ismét ideje törleszteni az egyik adósságomat, mivel a júniusi PresSzóBeszéd elnevezésű beszélgetésünk helyszínét szeretném bemutatni közelebbről, hiszen a Chillout Caffe & Bar nyáron is remek hely, eldugva a Városháza melletti udvarban, mégis a város központjában.

Egy régebbi fotó, azóta a szomszédos Városháza is megújult

Aki mondjuk losonci sétája során némi koffeinre vágyik, az ne hagyja ki az ipolysági kávépörkölő cég egyedi kávéit, amelyek környékünkön épp a Chillout Caffe & Bar kínálatában találhatók meg. Havonta más és más prémium arabica fajtákat kóstolhatunk meg a hagyományos olasz, és a kevésbé hagyományos zöld kávék mellett.


Azoknak sem érdemes elkerülniük ezt a helyet, akik nem kávéznak, hiszen nyáron frissítő házi készítésű limonádékkal várják a vendégeket, de érdemes a frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveiket is megkóstolni. Garantáltan konzerválószer és hozzáadott cukor nélkül készülnek, frissen, rendelésre.


Nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik mégis inkább valami édességre vágynak: hetente többször kapnak házi, tisztességes alapanyagokból elkészített sütiket, tortákat. Hogy le ne maradjunk az aktuális kínálatról, érdemes követni a kávéház közösségi oldalát, ahol ízlelőbimbókat lázba hozó fotókkal zavarják meg lelki nyugalmunkat :-)


A helyet télen sem érdemes elkerülni, ugyanis a forró csokijuk is kiváló, valódi, és a teáikat is érdemes megkóstolni... Alkoholos és alkoholmentes kevert italaik a szülinapi bulik, családi ünnepségek hangulatát fokozzák, hiszen a helyiség és kerthelyiség is rendelkezésre áll az ilyen összejövetelek megrendezéséhez.

 
A Chillout Caffe & Bar hétfőtől csütörtökig 8.00 - 21.00 óra között, pénteken reggel 8.00-tól este 23.00 óráig, szombaton 9.00 - 23.00 között várja a vendégeit, vasárnap zárva tart.
Ugyan a tulajdonos és a pincérnő sem beszélnek magyarul, azonban a szlovák mellett angolul, illetve németül is képesek felvenni a rendelést, és az itallap is eléggé kreatív ahhoz, hogy a szlovákul nem beszélő, például magyarországi vendégek is megkapják amit szeretnének.

(Szöveg: Éva, Fotók: a Chillout Caffe & Bar fb-oldaláról)

2 megjegyzés: