2017. július 18., kedd

BINGÓ - sorsoltunk!

Bizonyára már mindenki türelmetlenül várja a pénteki bemutatót, akik pedig részt vettek a losonci anziksz belépőjegyekért indított blogos és facebookos játékaiban, gondolom a mai sorsolás eredményére is nagyon kíváncsiak.
Hogy megfelelő inspirációt adjak a Kármán József Színház főpróbákat tartó csapatának, bekéredzkedtem a mai próbájukra és megkértem a szereplőket, sorsolják ki azt a 3 db nyertest, akik fejenként 2 darab belépőjegyhez jutnak a péntek esti bemutatóra.


Mielőtt rátérnék a lényegre, le kell szögeznem, hogy a megszokottnál nagyobb volt az érdeklődés a játék iránt, különösen a közösségi oldal képmegosztós játékába kapcsolódtak be sokan. Sajnos azonban nem minden megosztást tudok érvényesnek tekinteni. Akik a rengeteg magyarázat ellenére sem állították át a megosztott kép láthatóságát "nyilvánosra", azok neve sajnos nem került rá a cédulákra, mivel előttem rejtve maradtak. Azok nevét is csak egyszer jegyeztem fel, akik - akár naponta - többször is megosztották a képet. Nekik viszont köszönjük a sok-sok reklámot :-)

A blogos játék sem volt különben nehéz, hiszen 14 helyes válasz érkezett e-mailben vagy az fb-n üzenet formájában. (A blog színházi tartalomjegyzéke alá írt - ugyan helyes - megfejtést nem tudtam besorolni a játékba, egyrészt nem ebben állapodtunk meg a beküldést illetően, másrészt az illető elfelejtette felfedni kilétét...). Szóval izgalmas hét volt ez számomra is, mindenféle eset előfordult...

Lássuk előbb a helyes megfejtéseket a blogról:

1. A Bingó című darab rendezője Máté Krisztián Salgótarjánból. Nem először dolgozik a losonci társulattal, az alábbi darabok közül melyiket rendezte még?
a. Antigoné New Yorkban
b. Berlini liliom
c. Johanna második halála

2. Az aktuális darab műfaji megjelölése „zenés komédia”. A Kármán József Színház műsorán egyre ritkább a zenés darab, az alábbiak közül melyik produkció volt zenés, tehát énekeltek is benne?
a. A reykjavíki lány
b. Sóska, sült krumpli
c. Tanulmány a nőkről

3. A Bingó című darab plakátján egy meglehetősen nagy darab férfiú látható női ruhában. A társulat történetében melyik volt az a darab, amelyikben egy női ruhába öltözött férfi volt a címszereplő?
a. Charley nénje
b. A nagy nő
c. A Herner Ferike faterja

Lássuk tehát a sorsolás eredményét. A blogon zajló játékba összesen 14 helyes megfejtés érkezett, a nevek szokás szerint cédulákra kerültek. A cédulák pedig jöttek velem a színpadra, ott is a virágos terítővel letakart asztalra.

A blogos játék helyes megfejtői

Elsőként Erdélyi Attilát kértem meg, hogy sorsolja ki az első nyertest, aki 2 darab színházjegyet nyer.
Attila igen komolyan vette a feladatot:

Attila sorsol
Azt a fedeles kancsót a színpadon találtam, abba kerültek a cédulák, ilyenből még úgysem sorsoltunk soha :-)
És akkor az első nyertes:

Az első nyertes

Tóth Béla, gratulálunk, a jegyeket majd kezdés előtt lehet átvenni a helyszínen.

A blogos játék második nyertesét Csák Pista sorsolta, de ő olyan gyors volt, hogy nem győztem fotózni. De a lényeg a nyertes, aki nem más mint:

A második nyertes

Kerekes József, szintén szívből gratulálunk, a jegyek előadás előtt majd átvehetők.

Ezek után kikerültek a cédulák a sorsolóedényből, hogy újabb játékosoknak adják át a helyüket. Amint említettem, a közösségi oldalon sokan játszottak, de nem mindenki teljesítette a megosztás feltételeit. Ők igen:

A képmegosztós játék cédulázott nevei
Bevallom őszintén, ennyi cédulát összehajtogatni nem kis meló. Eltartott egy ideig. Az edényke is félig tele lett...


A harmadik nyertest Erdélyi Gábor sorsolta, aki türelmesen megvárta, míg a mobiltelefonom eldönti, hogy végül vakuval fog fotózni. Ez lett a végeredmény:


A harmadik nyertes végre egy hölgy, Mag Katalin, a neki szóló 2 db jegy is előadás előtt vehető majd át a helyszínen.

Minden játékosnak köszönöm a játékot, reméljük, a pénteki premier iránt is legalább ekkora lesz az érdeklődés, és a nyári szabadságolások ellenére megtelik este 19.00 órakor a B.S. Timrava Színház nézőtere.
Jegyek egyébként 5 euróért válthatók a Városi Információs Központban vagy a Phoenix Könyvesboltban, illetve Csák Pistánál a 0905 11 33 77 telefonszámon, illetve nálam e-mailben foglalhatók (losoncianziksz@gmail.com).
Egyébként a jegyek nem konkrét helyre szólnak, tehát helyfoglalás az érkezés sorrendjében, vagy ahogy sikerül :-)

A plakáton látható kép
egy ma is élő kolumbiai festőművész, Fernando Botero műve

Mivel a darab erősen szókimondó, nem véletlenül került a plakátra a 15-ös korhatár. Így aki nem szeretné ennél fiatalabb gyermekét káromkodásoknak és egyebeknek kitenni, az inkább hagyja őt otthon...

Mellesleg ma végignéztem az egész próbát, jelentem alakul-alakul! Kár lenne kihagyni a pénteki bemutatót!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése