2017. július 9., vasárnap

Programajánló július 10-16.

Az édes semmittevésen és pihenésen túl a nyár az ÉLmények begyűjtéséről és a fesztiválozásról is szól. Aki épp munkás hétköznapjait éli, az se maradjon le a programokról, következzék egy rövid heti összefoglaló.

Aki csak egy kicsit szeretne fesztiválozni, az még ma délután menjen el Fülekre, egészen pontosan a Városi Honismereti Múzeum udvarára, ahol az UDVart fesztivál utolsó napja zajlik. Ma 13.00 órától festőműhely, kovácsműhely, bábszínház, slam poetry, Kelemenék és sok egyéb program várja az érdeklődőket, az est és a fesztivál fél kilenckor Szabó Balázs Bandájával zárul. Bővebben minderről ITT.

Bizonyára egyetlen fiatal sem szeretne lemaradni az idei Gombaszögi Nyári Táborról, amelyet július 10-16. között rendeznek meg, a felújított táborozóhelyen. Minden szükséges információ EZEN a honlapon elolvasható.


Losoncon sem szűkölködünk a héten zenei téren, hiszen július 12-én (szerdán) a Városháza ad helyet a Szlovák Kvartett (Slovenské kvarteto) komolyzenei koncertjének. A 18.00 órakor kezdődő rendezvényre jegyek 5 euróért válthatók a Városi Információs Központban, és az Apolló Mozi pénztárában.

Július 14-én (pénteken) a Franz Sörfőzde udvarán ismét nyári mozi, azaz filmvetítés a szabad ég alatt. Az este 21.00 órakor kezdődő film ezúttal egy 1989-es finn-svéd road movie, a Leningrad Cowboys Go America (Leningrad Cowboys menni Amerika) című vígjáték lesz. Jegyek 3 euróért válthatók, filmklub igazolvánnyal 2 euróért.

Július 15-én (szombaton) 15.00 órától az ötödik Muzsikus Juliális (Muzikantský juliáles) veszi kezdetét a losonci ligetben. A Fehér Hattyú étterem udvarán felállított színpadon több zenekar is fellép, ha kényelmesen szeretnénk szórakozni, érdemes időben asztalt foglalni. Egyébként belépődíj nincs.

Egy órával korábban, vagyis 14.00 órakor kezdődik szombaton délután a Nógrádi Művelődési Központ (Novohradské osvetové stredisko) udvarán az agyagozás rejtelmeibe beavató foglalkozás, ahol tapasztalt lektor vezetésével korongozhatnak az érdeklődők.


Egyébként nem érdemes szombaton estére nagyon elfáradni, hiszen Füleken 22.00 órakor tartják a vár udvarán az egész heti táncszínházi workshop eredményeként színpadra állított Žltá ľalia (Sárga liliom) című táncballada bemutatóját. A rendező ezúttal is Vladimír Sadílek. Aki szombat estére mégis nagyon fáradt lenne, az megnézheti pénteken este 10-kor a nyilvános főpróbát ugyanott.


Ha már Füleken a várban mászkálunk, ne hagyjuk ki a Bebek-toronyban látható kiállítást sem: a Babák viseletben című tárlatot július 14-én nyitják meg 16.30 órakor, és a fenti táncszínházi workshop részeként hirdetik.


És még egy fontos információ: hétfőn indul a játék a losonci Kármán Színház idei bemutatójára, a BINGÓ című zenés komédiára szóló belépőjegyekért. Kár lenne lemaradni!

Kívánok mindenkinek nagyon szép és tartalmas nyári napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése