2017. július 16., vasárnap

Programajánló július 17-23.

Nem tudom, ki hogy van vele, körülöttem elég intenzíven zajlik a”zélet”, ennek ellenére igyekszem tudatosítani, hogy nyár van, és ideje lenne lazítani is egy kicsit. A hétre ugyan nem sok kulturális rendezvényt találtam, de annál több idő jut így mondjuk a strandolásra :-)

Aki strand helyett mégis inkább múzeumba menne, annak ajánlom sok szeretettel a Nógrádi Múzeum és Galéria aktuális tárlatát, amely Fények és árnyak címmel Szabó Gyula alkotásainak egy részét mutatja be.
Pénteken délutánonként a festőművész további képei a Szabó Gyula Emlékházban tekinthetők meg 14.00-17.00 óra között, egyéb időpontokhoz telefonos egyeztetés szükséges.


Remélem, már mindenki értesült arról, hogy július 21-én (pénteken) este a losonci Kármán József Színház tagjainak köszönhetően egy zenés komédia bemutatója vár ránk este 19.00 órakor a B. S. Timrava Színházban. A Bingó című előadásra belépőjegyek is nyerhetőek a blogon és a losonci anziksz facebook oldalán. Mindkét játékba hétfő éjfélig lehet bekapcsolódni, kedden kiderül, ki az a három szerencsés, aki páros belépőjegyeket nyer a pénteki előadásra. Egyébként a BINGÓ című zenés komédiában Erdélyi Gabriella, Pünkösdi Mónika, Csák Éva, Balázs Ildikó, Erdélyi Attila, Csák István, Setény Öcsi, Erdélyi Gábor és Gyetvai Viktória látható a színpadon, a darab rendezője Máté Krisztián. Jegyek pedig 5 euróért vásárolhatók a Városi Információs Központban és a Phoenix Könyvesboltban.

Másnap, július 22-én (szombaton) a futókat várja az Ipolyi Futóverseny, a futókat 18.00 órakor indítják a B.S.Timrava Színház elől és a rappi pályán várják őket, majd mehetnek pancsolni a rappi fürdőbe is. Bővebb tudnivalók ITT.

Előzetesen megsúgom, hogy idén július 28-29-én tartják a Nógrádi Folklórfesztivált Losoncon,
Rimaszombatban pedig 28-án a legendás KARTHÁGÓ együttes tart koncertet, előzenekaruk a rozsnyói SEXIT és a rimaszombati Stillburns lesz.

És még valami: a gyermekeknek indít július utolsó napján napközis tábort a Novohrad-Nógrád Geopark. A július 31-től augusztus 4-ig tartó táborba az alapiskolásokat várják, jelentkezni július 25-ig lehet.

Kívánok mindenkinek pihentető júliusi napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése