2017. január 8., vasárnap

Programajánló január 9-15.

Az év eleji lassú nekifutást követően elérkezett az idő, hogy teljes fordulatszámra kapcsoljunk és belevessük magunkat az élet sűrűjébe. Ehhez segítséget nyújthat ez a mai programajánló is, amelyben január második hetére kínálok kulturális programokat. 


Január 9-én (hétfőn) immár sokadik alkalommal találkozik a Nógrádi Könyvtárban az a néhány lelkes olvasó, aki havonta egyszer nem restell elindulni otthonról, bármilyen legyen is az idő. A Szótértők 17.00 órakor kezdődő januári találkozója a Régi és Új új évi találkozása címet viseli, és egy magángyűjtemény régi folyóiratain kívül a könyvtár legújabb szerzeményeire is szeretné felhívni a figyelmet. Remek olvasnivalók! Erre az ingyenes rendezvényre minden régi és új érdeklődőt szeretettel várnak!

Január 10-én (kedden) ismét a Nógrádi Könyvtár várja mindazokat, akik az elhíresült Cervanová esetről szeretnének többet megtudni Peter Tóth e témában írt második könyvének köszönhetően. A könyvbemutató és beszélgetés 16.00 órától kezdődik.

Akiket inkább Észak-Kórea érdekel, azok induljanak el időben a Franz Sörfőzdébe, ugyanis január 10-én 19.00 órától a közismert énekes és utazó tartja ott következő előadását erről a távoli országról.
 

Január 12-én (csütörtökön) 17.00 órára a Kármán József Alapiskola emeleti termébe várjuk mindazokat, akiket érdekel a legelső losonci VándorLáss Est, amelyen egyből a VándorLáss polgári társulás egyik alapítója, Kovács Zoltán tisztel meg jelenlétével és mesél a TAWAHKÁK FÖLDJÉN tett látogatásukról, a VándorLáss életérzésről, az utakról, vagy akár Andalúziáról, ahol jelenleg családjával él. A képekkel, beszélgetéssel tarkított estre mindenkit szeretettel várunk. Belépés: tetszőleges felajánlás formájában.

Aki erről lemaradna, az másnap, vagyis január 13-án (pénteken!) Rimaszombatban a Három Rózsa Kávéházban ezt bepótolhatja, a Rimaszombati Kávéház szervezésében 18.00 órától.


Január 14-én (szombaton) a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét Városi Bált rendeznek Füleken. A zenét a VMK-ban a Katy and Boys szolgáltatja, a műsorban fellépnek a losonci Dance Attack tánccsoport tagjai, a sztárvendég pedig ezúttal Koós Réka lesz. Belépőjegyek 20 euróért vásárolhatók.

Ugyanaznap Losoncon a Galéria üzletközpontban 35 ország 80 leghíresebb építményének 3D puzzle modelljeiből készült kiállítás nyílik, amely egészen február 3-ig tart. Január 22-én 15.00 órától puzzle-kirakó versenyt is rendeznek, lehet rá addig családilag edzeni!

És a legfontosabb: a Tawahkák földjével, ill. a VándorLáss Esttel kapcsolatban játék is zajlik a blogon és a losonci anziksz fb oldalán is, kár lenne kihagyni!

Kívánok szívet és lelket melengető élményeket, találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése