2017. január 29., vasárnap

FEBRUÁRI előzetes programajánló

Még alig múlt el karácsony és máris nyakunkon a február! Van, aki már azt számolgatja hány nap van hátra a tavasz beköszöntéig, mi azonban még ne szaladjunk ennyire előre!
Következzék néhány februári program, aztán majd vasárnaponként jönnek hozzá az újabbak is…

Február 2-án (csütörtökön) Fülekre várják Rigó Konrád kulturális államtitkárt, hogy a kreatív ipar szlovákiai fellendítésének lehetőségeiről beszéljen mindazokkal, akik jó ötletekkel rendelkeznek ebben a témakörben, vagy kérdésük van ezzel kapcsolatban.

Február 5-én (vasárnap) parádés szereposztásban tekinthetjük meg este 18.00 órakor a losonci Apolló Moziban a KLAMSTVO (Hazugság) című szlovák nyelvű előadást. A 19 eurós jegyekért cserébe Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková, Peter Šimun szórakoztatja majd a közönséget. Jegyek a MIC-ben, az Arany utcai zeneműboltban vagy online kaphatók.

Február 6-án (hétfőn) teljesen ingyen vehetünk részt a Szótértők második idei találkozóján, amely a januári folytatása lesz. A Régi és Új találkozása II. cím ismét Kelemen László régi lapok, folyóiratok gyűjteményének gyöngyszemeit és a Nógrádi Könyvtár új könyveit takarja. A 17.00 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit sok szeretettel várnak a könyvtár olvasótermében. A rendezvényről ITT olvashatunk Puntigán József tollából egy cikket.


Február 10-én (pénteken) a Hová tegyük Rákosi elvtársat című politikamentes politikai bohózattal érkezik városunkba a Monori Színház, hogy este 19.00 órai kezdettel a B.S. Timrava Színházban előadja Pelsőczy László, a Nemzeti Kamaraszínház örökös tagjának, főszereplésével ezt az érdekes című művet. Jegyek február 5-ig a blogon és a facebookon is nyerhetők, illetve elővételben 4 euróért megvásárolhatók a Phoenix Könyvesboltban, vagy Csák Istvánnál a 0905 11 33 77 telefonszámon, illetve majd kezdés előtt 5 euróért.

Február 14-én (kedden) Pavel Hirax Baričák nevű úriember érkezik a losonci felújított Városházára, hogy 18.00 órától motivációs előadást tartson, bemutassa műveit és meséljen utazásairól is. A zenével kísért estére a belépőjegy elővételben 6 euróért váltható, kezdés előtt 7 euróért, illetve az arra jogosultak kedvezményesen 3 euróért vásárolhatják meg.

Aki szereti a szlovák mai gyermekdalokat, az február 15-én elmehet Miro Jaroš losonci koncertjére az Apolló Moziba. A 16.30 órakor kezdődő műsorra jegyek 8 euróért válthatók.


Február 18-án (szombaton) Losoncon HAGYOMÁNYOS CSEMADOK BÁL a Vigadóban. Zenél a Szexi Csokoládé Dance Band Magyarországról, a vendégek pedig: Oszvald Marika az Operettszínházból és Jenei Gábor a Madách Színházból. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy minél előbb vásárolják meg jegyüket és foglaljanak asztalt, mert később már nem tudják az asztal elhelyezkedésére vonatkozó igényeket teljesíteni. Jegyek Demecs Andreánál, Hajdók Hajnalkánál és Galcsík Károlynál kaphatók, a plakátokon olvasható telefonszámokat érdemes felhívni.

Február 20-án (hétfőn) menjünk moziba! Annál is inkább, mivel ismét magyar filmet vetítenek 19.00 órai kezdettel a losonci Apolló Moziban, mégpedig a Karlovy Vary Filmfesztivál fődíjas filmjét, az Ernelláék Farkaséknál címűt (szlovákul a Rodinné šťastie címet kapta).

Február 26-án (vasárnap) a losonci piacon vagy ha úgy tetszik a vásárcsarnokban temetik a nagybőgőt, disznóölés, kolbásztöltő verseny, kézműves vásár, kultúrműsor és egyebek kíséretében. Ráadásul a 3 eurós belépőjegyeket tombolaként ki is sorsolják. A reggel 8.00 órától 15.00 óráig tartó rendezvényre kicsiket és nagyokat sok szeretettel várnak.

Február 27-étől (hétfőtől) a tavaszi szünet ideje alatt a Nógrádi Művelődési Központ (Novohradské osvetové stredisko) dolgozói ismét alkotóműhelyekbe várják a gyermekeket. Az egész heti foglalkozásokra 15 euróért lehet jelentkezni.


És természetesen nem feledkezhetünk meg a Nógrádi Könyvtár galériájában látható kiállításról, ahol Jakab Réka linómetszeteit tekinthetjük meg február végéig. Ki ne hagyjuk!

Ne felejtsünk el játszani belépőjegyekért, illetve vásároljuk meg időben a jegyünket a Csemadok bálba is, és akkor még a szervezők is nyugodtabban fognak aludni. :-)

Kellemes kulturális ÉLményeket kívánok!

(A színessel jelölt szavakra kattintva további információk olvashatók a rendezvényekről)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése