2017. január 2., hétfő

JANUÁRI előzetes programajánló

A 2017-es esztendő első programajánlója következik, hogy a losonci anziksz olvasói idén se maradjanak le egyetlen kulturális eseményről sem…

Január 7-én (szombaton) Füleken 18.00 órakor kezdődik Génya Ferenc jótékonysági koncertje Bodzási Tamás megsegítésére a Városi Művelődési Központban. Jegyek a Városháza előtti Panda gyorsbüfében kaphatók.


Losoncon január 9-én (hétfőn) 17.00 órára a Nógrádi Könyvtárba várják mindazokat, akik szeretik a régi folyóiratokat és a könyvtár legújabb szerzeményeire is kíváncsiak. A „Szótért” idei első találkozóján Régi és Új találkozik, a szervezők remélik, hogy a törzsközönségen kívül új érdeklődők is megtisztelik őket jelenlétükkel. A találkozóra a belépés teljesen ingyenes!  

Január 10-én (kedden) ismét a Nógrádi Könyvtár várja mindazokat, akik az elhíresült Cervanová esetről szeretnének többet megtudni Peter Tóth e témában írt második könyvének köszönhetően. A könyvbemutató és beszélgetés 16.00 órától kezdődik. 


Január 12-én (csütörtökön) 17.00 órától történelmi eseményre kerül sor a Kármán József Alapiskola emeleti termében, ahol megrendezzük a legelső losonci VándorLáss Estet, amelyen egyből a VándorLáss polgári társulás egyik alapítója, Kovács Zoltán tisztel meg jelenlétével és mesél a TAWAHKÁK FÖLDJÉN tett látogatásukról, a VándorLáss életérzésről, az utakról, vagy akár Andalúziáról, ahol jelenleg családjával él. A képekkel, beszélgetéssel tarkított estre mindenkit szeretettel várunk. Belépés: tetszőleges felajánlás formájában.

Aki erről lemaradna, az másnap, vagyis január 13-án (pénteken!) Rimaszombatban a Három Rózsa Kávéházban ezt bepótolhatja, a Rimaszombati Kávéház szervezésében 18.00 órától.


Január 14-én (szombaton) a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét Városi Bált rendeznek Füleken. A zenét a VMK-ban a Katy and Boys szolgáltatja, a műsorban fellépnek a losonci Dance Attack tánccsoport tagjai, a sztárvendég pedig ezúttal Koós Réka lesz. Belépőjegyek 20 euróért vásárolhatók.

Ugyanaznap Losoncon a Galéria üzletközpontban 35 ország 80 leghíresebb építményének 3D puzzle modelljeiből készült kiállítás nyílik, amely egészen február 3-ig tart. Január 22-én 15.00 órától puzzle-kirakó versenyt is rendeznek, lehet rá addig családilag edzeni!

Január 16-án (hétfőn) egy szlovák nyelvű színházi előadásban nézhetjük meg a rimaszombati Rák Vikit a losonci Apolló Mozi színpadán. A 19.00 órakor kezdődő Tri letušky v Paríži (Leszállás Párizsban) című előadásra még az utolsó jegyek 16 eurós egységáron kaphatók.

Január 20-án (pénteken) egy másik rimaszombati híresség, az ifjú Andreas Varady ad családi koncertet szülővárosában. A rimaszombati Városi Művelődési Központban 19.00 órától kezdődő koncertre jegyek 10 euróért kaphatók.



Január 21-én (szombaton) Losoncon két vidám rendezvény is várható, az egyik a már beharangozott Újévi Musical- és Operettest, amely 19.30 órakor kezdődik a B.S. Timrava Színházban. A Váci Szimfonikus Zenekar által kísért produkcióra jegyek elővételben 10 euróért, a helyszínen 12 euróért válthatók.

Egy kicsit mélyebben kell a pénztárcájába nyúlnia annak, aki aznap este inkább a Városi Bált választja Losoncon, hiszen a zsinagógában megrendezett pompázatos eseményre a jegyek 45 ill. 50 euróért válthatók.

Január 22-én (vasárnap) Füleken 16.00 órától az Ifjú Szivek Táncszínház előadása, a Bartók 135 című produkció tekinthető meg, amelyet az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozat keretén belül a Városi Művelődési Központban tartanak.

Ugyanaznap este 19.00 órától a losonci Vigadóban Silné reči címmel ismert szlovák személyek lépnek fel stand up est keretében, a fellépőkről és a rendezvényről bővebb infó ITT olvasható.

Január 25-én (szerdán) délután 15.00 órától Füleken szintén az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozat keretén belül táncházat tartanak gyermekeknek, ahol magyar és szlovák táncokkal ismerkedhetnek meg.

Január 26-án (csütörtökön) Jakab Réka, egy fiatal kassai leányzó grafikáiból nyílik kiállítás a Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegéből nyíló galériájában.

Másnap, január 27-én (pénteken) ismét a Nógrádi Könyvtár rendezésében várható egy érdekes és nem mindennapi könyv bemutatója: a jelenleg 94 éves losonci Stern Fischer Viola koncentrációs táborban megélt szörnyű tapasztalatairól írt könyvet a losonci Veronika Homolová Tóthová. A megrázó könyvet délelőtt 9.00 és 11.00 órától a felújított Városháza koncerttermében mutatják be iskolásoknak, majd délután 16.00 órától a könyvtárban lehet beszélgetni a szerzővel.

Ugyanaznap Füleken 16.30 órától a Városi Könyvtárban Lampl Zsuzsanna szociológus tart előadást a szlovákiai magyarok identitásáról és nyelvhasználatáról, valamint bemutatja „Ajándék“ c. könyvét is.

És természetesen itt is megemlítem, hogy a losonci hagyományos CSEMADOK BÁL idén február 18-án a Vigadóban lesz, zenél a Szexi Csokoládé Dance Band Magyarországról, a vendégek pedig: Oszvald Marika az Operettszínházból és Jenei Gábor a Madách Színházból.

Kellemes, ÉLményekkel teli napokat kívánok a losonci anziksz blog minden olvasójának! Találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése