2017. január 22., vasárnap

Programajánló január 23-29.

„Hol a boldogság mostanában? / Barátságos meleg szobában.” (Petőfi S.: Téli világ)

Boldogságkeresők azonban ne csak a meleg szobára fókuszáljanak, például ma délután 15.00 órától a Galéria üzletközpontban puzzle-kirakó versenyt tartanak a 35 ország 80 leghíresebb építményének 3D puzzle modelljeiből készült kiállítás mellett.


Füleken 1 órával később, vagyis 16.00 órától az Ifjú Szivek Táncszínház előadása, a Bartók 135 című produkció tekinthető meg, amelyet az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozat keretén belül a Városi Művelődési Központban tartanak. Belépődíj: 5 euró.

Szintén vasárnap esti program a losonci Vigadóban a 19.00 órától kezdődő Silné reči címmű rendezvény, amelyen ismert szlovák személyek lépnek fel stand up est keretében.

Január 25-én (szerdán) délután 15.00 órától Füleken szintén az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozat részeként táncházat tartanak gyermekeknek, ahol magyar és szlovák táncokkal ismerkedhetnek meg.

Január 26-án (csütörtökön) Füleken 16.30 órától J. Mészáros Károllyal, az Új Szó sportrovatának szerkesztőjével beszélgetnek a Füleki Városi Könyvtárban.


Ugyanaznap Losoncon (csütörtökön) 17.00 órától Jakab Réka, egy fiatal kassai leányzó linómetszeteiből nyílik kiállítás a Nógrádi Könyvtár szlovák szakirodalom részlegén található galériában. A REZONANCIA címet viselő kiállítás megnyitójára mindenkit sok szeretettel várunk!


Másnap, január 27-én (pénteken) ismét a Nógrádi Könyvtár rendezésében várható egy érdekes és nem mindennapi könyv bemutatója: a jelenleg 94 éves losonci Stern Fischer Viola koncentrációs táborban megélt szörnyű tapasztalatairól írt könyvet a losonci Veronika Homolová Tóthová. A megrázó könyvet délelőtt 9.00 és 11.00 órától a felújított Városháza koncerttermében mutatják be iskolásoknak, majd délután 16.00 órától a könyvtárban lehet beszélgetni a szerzővel, este 18.00 órakor pedig ismét a Városházán.

Ugyanaznap Füleken 16.30 órától a Városi Könyvtárban Lampl Zsuzsanna szociológus tart előadást a szlovákiai magyarok identitásáról és nyelvhasználatáról, valamint bemutatja „Ajándék“ c. könyvét is.


Február 10-én Losoncra látogat a Monori Színház a Hová tegyük Rákosi elvtársat? című bohózattal. Ennek örömére hamarosan indul a losonci anziksz blogon a játék belépőjegyekért, hiszen a szervező, a Kármán József Színház 2 db páros belépőjegyet ajánlott fel a játékba. Jegyek elővételben 4 euróért kaphatók a Városi Információs Központban (MIC), a Phoenix Könyvesboltban, Csák Istvánnál a 0905113377-s mobilon és a kultman54@gmail.com címen, illetve majd a helyszínen 5 euróért.


A losonci hagyományos CSEMADOK BÁL idén február 18-án a Vigadóban lesz, zenél a Szexi Csokoládé Dance Band Magyarországról, a vendégek pedig: Oszvald Marika az Operettszínházból és Jenei Gábor a Madách Színházból. Jegyek a plakáton olvasható személyeknél vásárolhatók.

Egy hét múlva hozom a februári előzetest, addig pedig találkozzunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése