2017. január 15., vasárnap

Programajánló január 16-22.

Remélem ebben a havas, napsütéses időben még az is sétál egyet, aki egyébként nem szereti a telet! Egyébként a hógolyózás, hóember építése sincs korhatárhoz kötve… :-)

Aki mégis inkább a négy fal között szeretné eltölteni az idejét, annak figyelmébe ajánlom a Losoncon január 16-án (hétfőn) este 19.00 órakor kezdődő Tri letušky v Paríži (Leszállás Párizsban) című szlovák nyelvű előadást, amelyben Rák Viki mellett közismert szlovák színészek lépnek az Apolló Mozi színpadára. Jegyek még 16 eurós egységáron korlátozott számban kaphatók.


Hét közben ugorjunk el a Nógrádi Múzeum és Galériába, ahol a nyertes akvarelleken kívül a Kubínyi Ferenc életét bemutató kiállítást is megtekinthetjük.

Január 20-án (pénteken) Rimaszombatba lesz érdemes elugorni, hiszen az ifjú Andreas Varady ad családi koncertet szülővárosában. A rimaszombati Városi Művelődési Központban 19.00 órától kezdődő koncertre jegyek 10 euróért kaphatók. 


Január 21-én ismét operett- és musical dallamokkal lesz tele a B.S. Timrava Színház. A kezdés a megszokottól kicsit későbbre, 19.30 órára tevődött, ez azonban nem lehet akadálya annak, hogy Váci Szimfonikus Zenekar által kísért művészek produkcióját teljes mértékben ki ne élvezze, aki megváltja elővételben a 10 eurós belépőjegyét. A helyszínen kezdés előtt a jegy 12 euróba kerül majd.

Ugyanaznap este tartják Losoncon a Városi Bált, méghozzá a zsinagógában. Erre a pompázatos eseményre a jegyek 45 ill. 50 euróért válthatók.


Másnap, január 22-én (vasárnap) Füleken 16.00 órától az Ifjú Szivek Táncszínház előadása, a Bartók 135 című produkció tekinthető meg, amelyet az Ismerjük meg egymást! rendezvénysorozat keretén belül a Városi Művelődési Központban tartanak. Belépődíj: 5 euró.

Ugyanaznap este 19.00 órától a losonci Vigadóban Silné reči címmel ismert szlovák személyek lépnek fel stand up est keretében, a fellépőkről és a rendezvényről bővebb infó ITT olvasható.


És ismét előreszaladok egy picit az időben: január 26-án Jakab Réka REZONANCIA című grafikai kiállítása nyílik a Nógrádi Könyvtárban 17.00 órától. A fiatal kassai alkotó linómetszetei február végéig tekinthetők majd meg a szlovák a szakirodalom részlegének galériájában.

Tegnap kaptam a hírt: február 10-én 19.00 órakor a Monori Színház látogat el Losoncra a Kármán József Színház meghívására, és adja elő a B.S. Timrava Színházban a Hová tegyük Rákosi elvtársat című bohózatot. Jegyek elővételben 4 euróért kaphatók a Városi Információs Központban (MIC), a Phoenix Könyvesboltban, Csák Istvánnál a 0905113377-s mobilon és a kultman54@gmail.com címen, illetve majd a helyszínen 5 euróért.
És hamarosan 4 db jegy nyerhető is a blogon, ill. a blog megszokott elérhetőségein lehet jelezni az előzetes helyfoglalást.


A losonci hagyományos CSEMADOK BÁL idén február 18-án a Vigadóban lesz, zenél a Szexi Csokoládé Dance Band Magyarországról, a vendégek pedig: Oszvald Marika az Operettszínházból és Jenei Gábor a Madách Színházból. Jegyek a plakáton olvasható személyeknél vásárolhatók.

Nos, a legjobb lesz, ha mindezeket szépen feljegyezzük a naptárunkba, és a megfelelő időben ki is mozdulunk majd otthonról.
Kellemes téli napokat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése