2016. július 17., vasárnap

Programajánló július 18-24.

A kiállítás a Nógrádi Múzeum és Galériában tekinthető meg
Enyhe beletörődéssel nyitottam meg ma reggel a naptáramat, amelybe a különböző kulturális programokat gyűjtöm, ugyanis erre a hétre csupán egy sportesemény volt bejegyezve – gondoltam magamban, a programajánló erre a hétre elmarad, mert a semmit tényleg nincs értelme ajánlgatni. Aztán végignéztem a különböző netes oldalakat és szépen lassan megtelt a hét!
Máris mondom. 

Július 19-én (kedden) érdemes lesz Rimaszombatba kiruccanni, ugyanis 20.00 órától a Fekete Sas udvarán a Mucha vonósnégyes lép fel Vivaldi, Mozart, Dvořák és Ravel művekkel.

Július 21-én Losoncra is megérkezik Jan Hřebejk legújabb filmes alkotása az Učiteľka (Tanítónő) Zuzana Mauréry szlovák színésznő főszereplésével, aki az idei Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon alakításáért megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat. A filmben rajta kívül a losonci születésű Lukáš Pelč, a népszerű Kassai Csongor illetve a komáromi Jókai Színházból Bandor Éva és Mokos Attila is látható. A film csütörtökön és pénteken 17.00 órától, szombaton és vasárnap 19.30 órától tekinthető meg a losonci Apolló Moziban. Belépőjegy 4 euróért váltható.

Július 22-én (pénteken) a losonci Köztársaság téren 2 zenei esemény is zajlik majd, az egyik 18.00 órától kezdődik az Oxygén bárban (gondolom a teraszon?) ahol a losonci REvoLUCIE együttes ad BRUTAL UNPLUGGED koncertet. A belépés ingyenes.
A másik koncert a Galéria üzletközpont második emeleti teraszán zajlik majd szintén 18.00 órai kezdettel, itt a Fili and Friends együttes zenéje mellé a teraszt bérlő bisztró jóvoltából grilleznek is majd.
A losonciak meg végre megtudhatják merre terjed a hang a téren, azaz melyik koncert nyomja majd el a másikat… (vagy nem).

Amint már említettem július 23-án a futóké lesz a főszerep Losoncon, hiszen elfutnak egészen Rappig. A 8 kilométeres távot a rekreációs futók is bizonyára könnyedén teljesítik, így minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők. Egyébként jelentkezni július 20-ig online EZEN az oldalon lehet.

A nyári kerti mozihoz határozottan hozzátartozik a csillagfényes égbolt is, legközelebb július 23-án (szombaton) a skandináv krimi kedvelőit várják a ligeti moziba, hiszen egy Jo Nesbo mű filmes feldolgozása tekinthető meg este 21.30-tól. A Fejvadászok című norvég thriller 2011-ben készült. A vetítés ingyenes!

Csak csendben jegyzem meg, hogy a múzeumok és galériák is várják látogatóikat, a Nógrádi Múzeum és Galériában jelenleg az állandó tárlatok mellett Balázs Alfréd festőművész kiállítása tekinthető meg, akivel mellesleg július 28-án 16.00 órától majd beszélgetni is lehet (magyar nyelven).

A losonci zsinagógában a nyár végéig tekinthető meg az Aron Grünhut életét bemutató kiállítás, természetesen a zsinagóga belterével együtt. Hétfő kivételével keddtől szombatig 11.00 – 19.00 órakor, vasárnap 14.00 – 17.00 óra között látogatható, érdemes legkésőbb a zárás előtt egy órával érkezni, különben nem engednek már be…

Aki még mindig nem látogatta meg a Szabó Gyula Emlékházat, az pénteken délutánonként ezt egész könnyedén bepótolhatja. Egyéb időpontokban telefonos egyeztetést követően (tel. sz.: 0911 494 485).

Kellemes napsütéses hetet kívánok mindenkinek!

(érdemes a színessel kiemelt szavakra kattintani, ott további információk olvashatók!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése