2016. július 24., vasárnap

Programajánló július 25-31.

Elérkeztünk július utolsó hetéhez, ilyenkor mindig kissé összefacsarodik a szívem, mint amikor még iskolába jártam, hogy már csak egy hónap a nyár, a vakáció, a szabadságolások ideje. Nem kívánok pánikot kelteni, viszont nem árt, ha tudatosítjuk: a nyár az most van, egy hónap múlva már egészen más dolgok foglalkoztatnak majd minket…

Aki még nem nézte meg Jan Hřebejk legújabb filmes alkotását, az Učiteľka (Tanítónő) címűt, Zuzana Mauréry szlovák színésznő főszereplésével, az ezt még például ma este 19.30 órától megteheti a losonci Apolló Moziban, csekély 4 euró ellenében.
Aki ma nem ér rá, az szerdáig a Galéria csillivilli új mozijában is megnézheti a filmet 19.40 órai kezdettel.
A 80-as évek hangulatát idéző, elgondolkodtató filmben a losonci születésű Lukáš Pelč, a népszerű Kassai Csongor illetve a komáromi Jókai Színházból Bandor Éva és Mokos Attila is látható. Kár lenne kihagyni!

Aki üldögélés helyett inkább mozogna, az ne hagyja ki a Galéria üzletközpont teraszán vasárnap esténként 19.00 órától ingyen látogatható zumbázást; az ugribugri rossz idő esetén sem marad el, akkor az üzletközpont belső tereiben dolgozhatjuk le a vasárnapi ebéddel felszedett kalóriákat :-)


Július 28-án (csütörtökön) érdemes lesz 16.00 órára elsétálni a Nógrádi Múzeum és Galériába, hiszen ott magyar nyelvű beszélgetés zajlik majd az éppen kiállító Balázs Alfréd festőművésszel, Metafizikai elmélkedések címmel. A beszélgetést Németh Bozó Andrea, a kiállítás kurátora vezeti.

Július 29-én (pénteken) Rimaszombatban a szabadtéri színpadon kemény muzsika szól majd, az One Day Fest számos fellépővel nyitja meg kapuit délután 16.30 órakor, az est fénypontja a 21.30-kor kezdődő Pokolgép koncert. Belépőjegyek elővételben 7 euróért, a helyszínen 10 euróért válthatók.

Ugyanaznap Losoncon 18.00 órától ismét zene szól majd a Galéria üzletközpont teraszán, ezúttal a Sunrise Quartet ígér nekünk oldies, pop és rock számokat.

RAKONCA, GALÁRIS !!! :-)

Huszonnégy órával később, július 30-án (szombaton), 18.00 órától ismét megcsodálhatjuk a városon átvonuló, népviseletbe öltözött sokaságot, hiszen idén is vár ránk 19.00 órakor a Nógrádi Folklórfesztivál az amfiteátrumban. A fellépők között ezúttal a füleki kis és nagy Rakonca néptáncegyüttes, valamint a losonci Galáris énekegyüttes is megtalálható. Belépőjegy 2 euróért váltható. Rossz idő esetén mindez az Aréna Sportcsarnokban valósul meg.

A szervezők szerint a gálaműsor a kerti moziban még 21.30 óra előtt befejeződik, hiszen akkorra már filmvetítést terveztek ugyanoda, ezúttal Gerard Depardieu ül majd fel Mammut nevű motorkerékpárjára, hogy mi majd jól szórakozzunk rajta (természetesen ismét ingyen).

Majdnem elfelejtettem mondani, hogy július 30-án (szombat) délután ismét érdemes lesz elnézni a Nógrádi Múzeum és Galériába, hiszen ott 14.00 órától az éppen zajló XXVIII. Kerámia Szimpózium résztvevői mutatkoznak majd be, ezúttal törökországi, csehországi és szlovákiai keramikusok. A délután folyamán megtekinthetők lesznek az idei alkotások is, illetve 15.00 – 18.00 óra között felnőttek és gyermekek együtt agyagozhatnak majd és alkotásaikat akár haza is vihetik. Belépőjegy felnőtteknek 1 euró, gyermekeknek 50 cent, cserébe az aktuális kiállításokat is meg lehet nézni.

Július 31-én (vasárnap) a gyűjtők keljenek korán, így egészen biztosan nem maradnak le a hagyományos losonci börzéről a vásárcsarnokban, amely reggel 7-kor már megnyitja kapuit.

Én is igyekszem majd egy hét múlva vasárnap időben felkelni, hogy minél hamarább közreadhassam az augusztusi előzetes programajánlót, amelyhez továbbra is várom a tippeket az egyes rendezvényekről.

Addig is élvezzük ki maximálisan a júliust!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése