2015. július 18., szombat

Programajánló július 20-26.

Ilyen és ehhez hasonló fotókat várnak...
A nyárimádók igazán nem panaszkodhatnak, visszatért a kánikula, aki teheti menjen strandra, nyaralni, vagy ha nagyon melege van húzódjon fel északra a hegyekbe…

Egy remek kezdeményezésre leltem a losonci városi újság hasábjain: augusztus 21-ig várják az egykori losonci strandon készült fotókat, videofelvételeket, hogy majd szeptemberben kiállítást készítsenek belőle. A városligeti egykori fürdőzőhelyről van szó, blogunkon is megemlítettük, a cikk IDE kattintva olvasható. A fotókat/videókat a Városi Információs Központba vagy a Városháza földszinti irodájába lehet bevinni, ill. az n.kokenyova@gmail.com e-mail címre elküldeni.

A héten a néptánc kedvelői ne tervezzenek maguknak péntek estére külön programot, hiszen július 24-én immár huszadik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Nógrádi Folklórfesztivált, ami 18.00 órakor a szokásos felvonulással kezdődik, amikor a szereplők zenebona és tánc kíséretében végigvonulnak a Bég utcából a parkba, hogy az ottani kerti moziban (amfiteátrumban) 19.00 órától bemutassák tudásukat. Az idei gálaprogram a lakodalomra összpontosít, a fellépők között a ragyolci Nógrád és a füleki Rakonca is megtalálható. Belépőjegy 2 euró.

Másnap, július 25-én szombaton a futókat, in-line korcsolyázókat és a kerekesszékes sportolókat várják Rappra, ahol a fürdővel és a várossal karöltve rendezik meg 18.00 órai kezdettel az Ipolyi futóversenyt Rapp és Losonc között. ITT olvashatók a részletes tudnivalók, mindenkit sok szeretettel várnak!

A futóverseny után bizonyára jól fog esni egy kis üldögélés a szabad ég alatt! Kár lenne kihagyni a parkban található kerti mozi szombat esti kínálatát, hiszen Hajdú Szabolcs: Bibliotheque Pascal című filmjét 21.30 órától vetítik, ráadásul ha jól tudom a belépés ingyenes.

Erre a hétre csupán ennyi jutott, aki strandolni indulna, az például ezen az oldalon összegyűjtve lelheti az egyes strandok nyitvatartási és egyéb információit (belinkelve a színessel kiemelt helyeken).
Mondanom sem kell remélem, hogy e hét péntek éjfélig várom a LÁNCREAKCIÓ című játékunk helyes megfejtéseit, csak 4 kérdésre kell tudni a választ nem egy nagy ördöngösség…
Mindenkinek nagyon kellemes hetet, jó pihenést, jó munkát, feledhetetlen élményeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése