2015. július 6., hétfő

Jaj úgy élvezem én a strandot...

Ebben a kánikulában mi másra vágyhat az ember...



A napokban a blog adminfelületén megjelent keresési kulcsszóként a losonci fürdő, strand kifejezés, ami azt jelenti, hogy valaki épp erre próbált rákeresni, épp ezért arra gondoltam, hogy megpróbálhatnánk közös erővel csokorba gyűjteni a környék fürdésre, úszásra, pancsolásra alkalmas helyszíneit.

A losonci víztározó (fotó: Király Nóra)

Kezdjük mindjárt városunkkal: gyermekkoromban a víztározóhoz ("priehrada") jártunk nyáron felüdülni, manapság ez inkább csak napozásra, sportolásra, piknikezésre alkalmas hely, a víz sajnos fürdésre nem ajánlott.

Losonci strand (kép forrása)

Van viszont városi strandunk! Igaz, hogy az csak egy gyermekmedencével és egy 1,3 mély rekreációs medencével rendelkezik, de az is jobb a semminél... A nappali strandoláson kívül reggeli és esti úszási lehetőséget is biztosítanak, minden szükséges információ EZEN az oldalon megtalálható.

Rapp (kép forrása)

Csak pár kilométerre fekszik Losonctól Rapp község, ahol néhány éve termálfürdő létesült és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A másfél kilométer mélységből feltörő víz 38 C fokos, összetételével a tengervízre emlékeztet. A területen ülőmedence, gyermekmedence, úszó és relaxációs medence található, büfékkel, egyebekkel együtt. Itt is van lehetőség reggeli úszásra, a belépőjegyekről és egyebekről szóló információk például a közösségi oldalukon vagy a honlapjukon olvashatók.

Alsósztregová (kép forrása)

Szintén a losonciak kedvenc fürdőhelye az alsósztregovai strandfürdő, és persze ha már az ember arra jár, ne felejtse el meglátogatni a Madách-kastélyt sem, kellemesen hűvös van a termeiben... A strandra akár be is költözhetünk, hiszen szálloda is található ott, mindazzal együtt ami a kellemes időtöltéshez elengedhetetlen. A strandon a medencék száma is bőséges, mindenféle fontos információ a honlapjukról és a közösségi oldalukról kiolvasható.

Kurinc /Kurinec/ (kép forrása)

Még egy helyet szeretnék megemlíteni, Kurinc strandját, ahol nem csak egy sor medence, hanem természetes tó is várja a fürödni, pihenni vágyókat, kiépített szolgáltatásaival és évről-évre szépülő környezetével. Ráadásul idén Rimaszombatból kisvonattal szállítják a strandra az érdeklődőket. Minderről tájékoztatást például ITT talál az ember.

Boldogan venném, ha újabb tippek is érkeznének, ki hová jár strandolni Losoncról? Persze jó lenne a környéken maradni, ez az oldal akár ötletekkel is szolgálhat a városunkba látogatók számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése