2015. július 13., hétfő

LÁNCREAKCIÓ – júliusi forduló

Ígéretemhez híven júliusban is folytatódik játékunk, ezúttal a nyári szabadságolásokra való tekintettel hosszabb lesz a beküldési határidő, így remélem senki se kési le!

A játék hagyományaihoz hűen ebben a fordulóban is 4 kérdés helyes válaszaira vagyok kíváncsi, azok betűjelét kell tehát július 24. (péntek) éjfélig beküldeni a megszokott módon, e-mailben (losoncianziksz@gmail.com), vagy a közösségi oldalunkon üzenetben.

Lássuk előbb a lehetséges nyereményeket. Amint azt már (remélem) mindenki tudja, a lényeg, hogy a blog partnerei közül felajánlott nyereményből az 1 db nyertes kiválasztja az 1 neki tetsző partnert és ajándékát, a többi blogpartner felajánlott nyereménye pedig továbbra is „játékban marad”, vagyis átszáll a következő hónapba. Ott csatlakozik hozzájuk egy újabb blogpartner, és így tovább… A végén a legtöbb helyes megfejtést beküldők között különdíjat is kisorsolunk, érdemes tehát minden fordulóba bekapcsolódni!

Májusi első fordulónk nyertese Kovács Barbara a PROVENCE ILLATA ajándékát választotta; a boltban ajándéktárgyak és kreatív kellékek széles választéka várja az érdeklődőket, sőt festmények is rendelhetők illetve vásárolhatók.

Júniusi fordulónk nyertese a FOLK LC az ALTERNATIVE Virágboltban levásárolható 10 eurós ajándékutalványt választotta ki nyereménynek, a vágott virágokon kívül cserepes növények, asztaldíszek, gyertyák, illóolaj és sok egyéb kedves apróság kapható itt.

Most választható nyeremények:
Júliusban az új helyre költözött PHOENIX Könyvesbolt és Antikvárium csatlakozott játékunkhoz, felajánlása szintén egy 10 euró értékű ajándékutalvány, amely a boltban vásárolható majd le.

Phoenix Könyvesbolt az új helyen

Természetesen továbbra is játékban marad Barta Majoros Kinga MASSZÁZSSZALONJA és felajánlása egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalvány.

Egy masszázs esetleg? Honlap ITT böngészhető

Illetve továbbra is megnyerhető a WAU TAXI által felajánlott ezüst kedvezménykártya, amely a használóját 12 %-os kedvezményre jogosítja fel.

Olcsóbban utazhat aki ezt választja...

Akkor jöjjenek a júliusi kérdések:

1. Rendszeres könyvajánlóink szolgáltatója a Phoenix Könyvesbolt. 1851-ben LOSONCZI PHŐNIX címmel történeti és szépirodalmi emlékkönyvet adtak ki Pesten „Az 1849-diki háborúban földúlt és elpusztított Losoncz város némi fölsegélésére”. Ki volt ennek a publikációnak a szerkesztője?
a. Tompa Mihály
b. Vahot Imre
c. Kubinyi Ferenc

2. Ilyenkor nyáron még azokat is vonzza a természet, akik különben jól elvannak a panelrengetegben. Nem árt, ha tudjuk mi micsoda… A géb, a küsz, a bodorka
a. növények
b. madarak
c. halak

3. A losonci parkba láma érkezett, beköltözött a mini állatkertbe, reméljük, jól fogja ott magát érezni. Számos állatkertben megtalálható ez az eredeti élőhelyén háziasított faj, amelyet főleg teherhordásra használtak. Honnan is származik?
a. Dél-Amerikából
b. Dél-Ázsiából
c. Dél-Afrikából

4. És nem maradhat el a szokásos nyelvhelyességi kérdésünk sem: melyik sorban található az alábbi szavak helyes jelentése (az adott sorrendben)?
rokka, rocska, rokolya, nyoszolya

a. fejőedény, fonáshoz használt eszköz, fekvőhely, szoknya
b. fonáshoz használt eszköz, fejőedény, szoknya, fekvőhely
c. fonáshoz használt eszköz, fejőedény, fekvőhely, szoknya

Úgy gondolom ezek igazán nem nehéz kérdések, egy kis böngészés a neten sose árt!
Jó szórakozást kívánok, várom a helyes megfejtéseket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése