2015. július 16., csütörtök

Új blogpartner: a Zornička drogéria

Ha a régi losonciaknak azt mondja az ember, hogy megy a Zorničkába (ejtsd: zornyicska), akkor sokan még mindig az egykori kocsmára gondolnak hirtelen, hiszen jó sokáig működött a Vasúti utcában ez a vendéglátóipari egység. Az elmúlt 23 évben a helyén drogéria van, amely megörökölte a nevét, és amelynek idén új tulajdonosa is lett. (Egyébként hányan tudják mit jelent maga a zornička szó? Hát kérem egyik jelentése szerint pupillát, a másik szerint meg esthajnalcsillagot - lehet választani...).

A Vasúti utca bal oldalán a Jókai utca felé haladva ezt a bejáratot kell keresni

Épp a minap gondoltam bele hány ügyes vállalkozó szellemű nőt ismerek már itt Losoncon, akik a család dolgai mellett saját vállalkozásuk ügyeit is intézik. A Zornička drogéria is jó kezekbe került, Ferencz Katalin és testvére Ildikó vezeti. Miben más ez, mint az összes többi ilyen jellegű üzlet?
Első ránézésre alig különbözik. Az ajtón a TOP drogéria üzletlánc emblémája díszeleg, az árukészlet is az ilyen üzletekben megszokott termékekből áll. Azonban ha jobban megnézzük a kirakatot, kerámia angyalok sorakoznak legalul - és nem véletlenül!

Ez csak az angyalok egy része...
Kati a losonci kutyamenhelyet működteti évek óta (erről hamarosan egy külön cikkben szólok), a drogériában pedig a kerámia angyalok, kutyusok és teáskészlet - vagy darabjai - megvásárlásával épp a kutyamenhelyet támogathatja az ember.
A boltba belépve többnyire a szokásos árukínálatot találjuk, külön ügyelnek arra, hogy a Ryor és Bell kozmetikumok széles választéka álljon rendelkezésre. Júniusban első alkalommal egy ügyes kozmetikus, Pavla segítségével vállalkozó szellemű hölgyeket is sminkeltek a boltban, terveik szerint szeretnének majd a későbbiekben is hasonló összejöveteleket szervezni.

Kecsketejből készült kézműves szappanok

És most figyelem: a boltban kecsketejből készült (bio) kézműves szappanok széles választéka kapható! Ezek akár egyedi ajándéknak is kiválóak, hiszen nem csak összetételük, hanem formájuk is különleges.

Szintén kecsketejből készült szappanok

Szappanból mellesleg van glicerines is, amint az alábbi képen is látható mindenféle színben és ízesítéssel.


A manapság oly népszerű kókuszolajért sem kell máshová menni, természetesen ez is BIO.


Manapság ugyan már a postán küldött képeslapok erősen kezdenek kimenni a divatból, azonban van aminek nem lehet ellenállni! Ha másért nem, ezekért érdemes betérni a Zorničkába, az ember nem tud betelni velük!
Első ránézésre sima képeslap, kinyitva betölti a teret, modern kifejezéssel élve: 3D.

Ez csak néhány a bőséges 3D képeslap kínálatból...

És még mindig nem fogytunk ki az érdekesnél érdekesebb termékekből; divatos és egyúttal praktikus dolog babanézőbe ún. pelenkatortát vinni, ehhez kell egy ügyes személy, aki ezt képes összerendezni, nos a Zornička drogériában mindez készen kapható, csak le kell venni a polcról.

"Pelenkatorta" - készen kapható

A Vasúti utca 20. szám alatt található bolt a losonci szokásoknak megfelelően hétfőtől péntekig 8.30 -17.00 óra között, szombaton 9.00 -12.00 óráig tart nyitva, érdemes figyelni a 2 hétig érvényes reklámújságon feltüntetett akciókat, illetve az üzlet facebook oldalát.
Megsúgom, hogy szintén a lányok tulajdonában található egy további cég is, amely ún. gumipadlókkal foglalkozik, gyermekjátszóterek, medence környéke, fitnesz központok, istállók és egyéb felhasználásra alkalmas 90 %-ban újrahasznosított alapanyagból készült termékekről van szó. Bővebben minderről EZEN az oldalon olvashatunk, illetve az ott megadott elérhetőségeken magyar nyelven is tájékoztatnak.

Kézműves fürdőgolyók - cukiságbomba :-)

Hamarosan bemutatom a losonci kutyamenhelyet is, addig lehet menni nézelődni és vásárolni a drogériába (beszélnek magyarul), a kerámiatárgyak megvásárlásával a kutyamenhelyet támogathatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése