2015. július 8., szerda

Könyvajánló 89

Nem múlhat el hét könyvajánló nélkül, ebben a kánikulában meg néha tényleg másra sem vágyik az ember, mint hűsölni a vízben a parton egy könyvet olvasgatva, vagy megbújni a hűvös szobában és filmet nézni. Az új helyen található losonci Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium (itt pontos fényképes útmutatóval az új helyről) mai könyve mindazoknak szól, akik szeretik a filmeket és mindazt ami hozzájuk kapcsolódik.

A 100 legjobb film
Lenyűgöző utazás a mozgófilm történetében

Alexandra Kiadó

A Lumiere fivérek találmányának, a cinématographnak köszönhetően 1895-ben megkezdődött a mozi diadalútja a tömegkultúrában. Gazdagon illusztrált kötetünkben a filmtörténet legnagyobb rendezőinek erőteljes, emlékezetes képsorokkal teli alkotásaiból válogattunk. Száz maradandó filmalkotás születését mutatjuk be az alapötlettől a forgatás részletein át az utómunkálatokig. Megemlékezünk a Most és mindörökké feledhetetlen tengerparti csókjelenetéről, valamint Bergman és Bogart utánozhatatlan kettőséről a Casablancában.
Utazásunk során a filmtörténet legemlékezetesebb, merész újításokat felvonultató vagy hatalmas drámai erővel bíró alkotásait ismerhetjük meg, amilyen a Délidő, a Ponyvaregény, a Viszontlátásra, gyerekek, az Édes élet, az M, a Kolja, A zongorista, az Isten veled, ágyasom vagy akár A gyűrűk ura. A kötetben ismertetett rendezők - Orson Wellestől Akira Kurosawáig, Fritz Langtól Perdo Almodóvarig - és művészi kifejezési formáik a világ filmművészetének gazdag kulturális örökségéről tanúskodnak.
 A 100 legjobb film című könyv szerzője Rolf Schneider, Winfried Maass, Anne Benthues, Anna Sorge.

A Phoenix Könyvesbolt bejárata (bővebben ITT)

A 208 oldalas keménytáblás kötet a Phoenix Könyvesboltban, a Vajansky utcai udvarban található boltban 15 euróért vásárolható meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése