2014. október 6., hétfő

Fel a fejjel – sétáltunk és sorsolás

Szombat délután kíváncsi emberek lelkes csapata gyülekezett a losonci vasútállomás épülete előtt, no nem azért, hogy vonatra szálljanak, hanem hogy részt vegyenek aktuális városnéző sétánkon.

Már nem esett az eső - szerencsére

A séta vezetője, Puntigán József először kellemesen meglepődött a „tömeg” láttán, majd szabadkozva közölte, hogy otthon felejtette a jegyzeteit, így ma évszámokat nem nagyon fog emlegetni. Ennek ellenére az egész séta folyamán a kisujjából szórta ki hol mikor és melyik évben, mi lett volna, ha még a jegyzeteit is magával hozza!

Ez a kerékpáros megoldás nagyon jó, közben le is lehet ülni :-)

Miután megbeszéltük a vasútállomás kialakulását, a vasútvonalakat, a környező épületeket, elindultunk a városban működő egykori gyártelepek felé.

Ott balra meg ott jobbra szemben...

 Útközben megnéztük a Vasúti utca szecessziós és egyéb épületdíszítését, sajnos elég zavaros mára az utcakép, ráadásul az egyes épületek felújítása is csak rontott a helyzeten.

Sarkon állók

Szó esett az egykori mezőgazdasági gépgyárról is, amelynek helyén később a bútorgyár működött, mára az is romos állapotban rontja az utcaképet.

Ezek egykor a kultúra házai voltak

Utunkat az egykori Rakottyai és Sternlicht zománcozógyárak felé folytattuk, egy biztos: az egymás mellé épült gyárak jó nagy területet foglaltak el.

az artézi kútnál útakadályt képeztünk

Az artézi kútnál elmerengtünk a tényen, hogy a Rakottyai gyár területén vajon miért Sternlichték fúrtak kutat?

Szóval a bölcsőde udvarát érdemes megnézni

 Megnéztük a Rakottyai-villákat is, megbeszéltük, hogy érdemes lenne megnézni a bölcsőde udvarát, mert az bizony titkokat rejt, majd folytattuk utunkat a Magyar Kulturális Központ felé.

A szépséges kiállítási terület

Ott megpihentünk, felfrissültünk, megbeszéltük még az egyes kimaradt részleteket, és természetesen kisorsoltuk a Fel a fejjel! elnevezésű nyereményjátékunk nyertesét.

5 játékosunk volt, ebből 1 nyerte a fenti kiadványokat

Puntigán József sorsolt, a nyertes Tódor Sándor lett, aki ezt a szép téli képet küldte be megfejtésként.

Igen, ott jobbra és balra látható a kérdéses tornyocska

A nyertesnek gratulálunk, a többi játékosnak köszönjük a részvételt! Egy biztos, idén még sétálunk, az időpont és útvonal majd időben kiderül!

Szöveg:  Éva, a fotókat ezúttal Puntigán Álmos követte el, még több fotó ITT! Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése