2014. október 12., vasárnap

Programajánló október 13-19.

Október harmadik hetébe lépünk, a postaládánkba ma megérkezett az első adventi reklámújság (!!!), szerencsére odakint még tombol a vénasszonyok nyara, élvezzük ki, amíg lehet.

Hogy ne csak a természetben, hanem „odabent” is élvezetesen teljen az idő, szerdán feltétlenül el kell jönni a Magyar Kulturális Központba, hiszen október 15-én ismét szórakozva művelődünk! A Losonc, szeretlek! Elnevezésű vidám vetélkedőnk újabb fordulójában a két losonci Kármán csapat méri össze az erejét. A legutóbbi győztes csapat Erdélyi Attila vezetésével átalakult a Kármán József Színház csapatává, és kihívta a Kármán József Alapiskola és Óvoda csapatát, így valóban nagy izgalmakra lehet számítani. Szóval szerdán 17.00 órakor indul a nagy összecsapás, lehet jönni szurkolni, szórakozni, meg művelődni is, a kérdések java részét ismét Böszörményi István állította össze.

Szintén szerdán, de délelőtt a Nógrádi Múzeum és Galériában a „Múzeum az időben, az idő a múzeumban” elnevezésű rendezvény keretén belül az 1914-es évre fókuszálnak, így a „Nógrád művészei az I. világháború idején” című előadást hallgathatjuk meg, az előadó Németh Bozó Andrea. A magyar nyelvű előadás elég korán, 8.30-tól kezdődik, ugyanaz szlovákul 12.50-kor.

Másnap, október 16-án nehéz lesz eldönteni merre induljon az ember, ugyanis a Szabó Gyula Emlékházban a tavaly már Losoncon járt Andreas kvartett ad 17.00 órai kezdettel ismét koncertet,
az Alapiskola Kármán-termében pedig szintén 17.00 órától a nógrádi évszázadokban kalandozik Dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész, illetve az éppen zajló Pósa Lajos Emlékév keretén belül bemutatják Pósa bácsi Őszi napfény című kötetét. További vendégek: Csipka Rozália a Siker Kiadó vezetője és Lázár Balázs a Vígszínház színművésze.

Pénteken, október 17-én érdemes lesz elugrani Fülekre, ugyanis Lackfi János: Milyenek a magyarok című irodalmi est kezdődik 17.10-kor a Városi Könyvtárban.

Aki még nem tette meg, szerdáig bejelentkezhet a Novohrad-Nógrád Geopark által szervezett túrára, és szombaton többedmagával 8.30-tól nekivághat a Kalonda – Nagyromhány útvonalnak.

A szeptemberre beharangozott II. APAFest október 18-án 18.10 órakor veszi kezdetét a losonci Fekete Sas vendéglőben. A kellemes hangulatról Peter Janků, Tyger és The Dark Angels (acoustic trio) gondoskodnak.

Aki másféle zenére vágyik, az szombaton, október 18-án menjen Fülekre, ott ugyanis 16.00 órai kezdettel a Verséneklő Együttesek VIII. Országos Fesztiváljának gálaműsora kezdődik. Sztárvendég a Balkan Fanatik zenekar, helyszín a VMK.

Október 19-én, vasárnap ismét Csiribiri játszóház! 16.00 órára várják a kicsiket a losonci Magyar Kulturális Központba egy kis közös foglalkozásra.

Mindenkinek kellemes napsütéses hetet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése