2017. december 3., vasárnap

Programajánló december 4-10.

Hull a pelyhes fehér hó, a héten a Télapó is bizonyára eljön. Hogy mi minden egyébre számíthatunk még a rendezvények terén, azt most megpróbálom összefoglalni.

A hóesés ellenére is ma sétálni indulunk. A találka 14.30 órakor lesz a Vasúti és Masaryk utca sarkán, az OTP Bank szépséges épülete előtt, onnan Puntigán József vezetésével egészen a Nógrádi Múzeum és Galériáig sétálunk, sőt be is megyünk, alaposan meg is nézünk mindent, amit megmutatnak. Várunk mindenkit sok szeretettel!


December 4-én (hétfőn) ismét a Nógrádi Könyvtár olvasótermében találkoznak a Szótértők, ezúttal a számmisztikáról esik szó, meg arról van-e helye az életünkben. A 17.00 órakor kezdődő találkozóra a belépés ingyenes.

Szintén hétfőn, csak 19.15 órára érdemes lesz annak elsétálnia a Franz Sörfőzdébe, aki szeretné megtekinteni Kusturica tavalyi filmjét, amelynek magyar címe Tejben, vajban, szerelemben, a szlovák Na mliečnej ceste egyébként pedig On the Milky Road. Főszerepben a rendező, Emir Kusturica és Monica Bellucci. Ezt a szerb-angol-amerikai filmdrámát csak 15 éven felülieknek ajánlják!

Aki ennél furcsább dologra vágyik, az már 17.00 órára menjen a Franzba, ahol egy animációs báb sci-fi musicalt tekinthet meg, amelynek címe Lajka.

December 6-án (szerdán) Rimaszombatban 17.00 órakor kezdődik a Három Rózsa Kávéházban az Esték a Gömöri Hírlappal rendezvénysorozat decemberi rendezvénye, amelyen a régió könyvkiadásával foglalkoznak majd. Az est házigazdája Juhász Dósa János, a vendégek pedig B. Kovács István, Csordás János, Danyi Zoltán, Farkas Ottó, Imrecze Éva és Kerényi Éva lesznek. A szerzők könyveit a helyszínen meg is lehet majd vásárolni.


December 8-án (pénteken) a Szabó Gyula Emlékház várja mindazokat, akik szeretnék 17.00 órai kezdettel meghallgatni Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell Adventi koncertjét. Gyöngyi nem csak énekel, hanem remekül mesél is, Marci pedig olyan fantasztikus régi hangszereken játszik, mint a tekerőlant, tárogató, duda, furulya... Belépés tetszés szerinti beléptidíj ellenében lehetséges.

Ugyanaznap este Füleken a KLUB 2017 – Live Music Night programsorozat keretén belül a Póker zenekarral együtt füleki „öregzenészek“ muzsikálnak majd. Az este 8 órakor a VMK-ban kezdődő rendezvényre a belépődíj 2 euró.


Szombaton, azaz december 9-én már reggel 9-től ADVENTI FORGATAG a Kármán József Alapiskolában, ahol a mindenféle műsoron kívül majd puncs, káposztaleves és pörkölt várja az érdeklődőket. Az alapiskola diákjainak fellépésén kívül a Török testvérek koncertjére is sor kerül, ez utóbbi kb. 11.30 órától kezdődik.
De ezen kívül lesz mézeskalács sütés, játékbörze, kézműves vásár, salsa, focibajnokság, Helen Doron bemutató, a legkisebbeknek Ringató is, a remek hangulatról nem is beszélve.


Akinek mindez kevésnek bizonyulna, az délután elmehet Füleken a kastélyba, ahol 16.00 órától a legkisebbek Ringatóznak, 17.00 órától a diákok ünnepi összeállítását lehet megtekinteni, 18.00 órától pedig a Galáris Énekegyüttes és a FOLK LC lép fel. Közben lehet kézműveskedni a Motolla Műhely tagjaival, és nem csak a Mikulás, hanem a MeseFigurák Bábszínház, a Rakonca és a cserkészek is ott lesznek.

Élményekben gazdag hetet kívánok mindenkinek, találkozunk a rendezvényeken!


UI: És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a losonci anziksz blogon egész héten JÁTÉK zajlik, ezúttal a szavak jelentését kell megfejteni, két csodás bögre nyerhető cserébe :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése