2017. december 20., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 14.

A nagy karácsonyi készülődés hevében gondoljunk arra is, milyen olvasnivaló akad a háznál az ünnep- és hétköznapokra, hiszen az év vége és az iskolai szünet remek alkalom az olvasásra. :-)
A mai ajánlat is megtalálható a Nógrádi Könyvtár polcain!
Kezdjük a gyerkőcökkel:

Maria José Valéro 
365 mese 
Minden ​napra
Napraforgó 2005 Kft., 2011


Ebben a könyvben ismert és új meséket találsz meg rövid történetekben elbeszélve, hogy az év 365 napján, 365 estén olvashass róluk. A mesék között megtalálhatod a klasszikus régi, ismert meséket, mint a Hüvelyk Panna, A foltozó varga, A farkas és a kisgidák, A rút kiskacsa, Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió,és Hüvelyk Matyi. De találsz még számos új mesét, mellyel esténként elkalandozhatsz Meseországba.
(Szöveg és kép)

Folytassuk kicsit komolyabb dolgokkal:

Karen Kingsbury
Istenember

Immanuel Alapítvány, 2016


Az Istenember modernkori példázata Magdalai Máriának. A regény főhőse Mary Madison rettenetes múltja és nyilvános megaláztatása ellenére jelképpé, oszloppá válik Washingtonban. Túlélő harcos, aki bántalmazott nők felé szolgál, kiállva a tisztesség és az igazság jobbja mellett.
Múltja sötét borzalmakat rejtett, melyek foglyul ejtették, és azzal fenyegették, hogy felemésztik. A félelem, a becsapás, a fájdalom és a függőség. A hűtlenség, az erkölcstelenség és a vágy, hogy véget vessen saját életének. Mindez a múltba veszett... Már nem a saját hét démonának rabszolgája volt, hanem Mesterének odaszánt, készséges szolgálóleánya, aki eltökélte, hogy minden lélegzetvételével egyedül Annak céljait szolgálja, akinek olyan sokkal tartozott...
(Szöveg és kép) 

A mai utolsó kötet pedig nem csak a kvantumfizika kedvelőinek szól:

José Rodrigues dos Santos
Salamon kulcsa
Az Isteni formula talányaival kezdődött. Most folytatódik...
Kossuth Kiadó Zrt., 2015


Az isteni formula, Az ördög keze és más világsikerek nálunk is népszerű szerzőjének új regényében jó ismerősünk, Tomás Noronha professzor ismét menekülni kényszerül, miközben továbbra is olyan izgalmas kérdések foglalkoztatják, mint a halálközeli élmények vagy az emberi érzékelés.
(Szöveg és kép)

Olvassunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése