2017. december 6., szerda

Könyvajánló (újratöltve) 12.

Újratöltött könyvajánlónkban elsősorban a Nógrádi Könyvtár legfrissebb kínálatából válogatok, de továbbra is várom a könyvtippeket a losoncianziksz@gmail.com e-mail címen.
Most a legfiatalabb olvasóknak ajánlok két ismeretterjesztő kötetet, amelyek szintén kikölcsönözhetőek a könyvtárból.

Kalandozás a világűrben
Képes ismeretterjesztés gyerekeknek
Fedezzük fel együtt!
CAHS Kiadó, 2012


Az utazás a csillagok közé mindig is az emberiség nagy álma volt, mégis keveseknek nyílt rá lehetősége. Hiszen melyik gyerek ne szeretne űrhajós lenni? Ha ebben nem is tud segíteni ez a könyv, abban igen, hogy a kisiskolás korú gyerekek megismerjék a világűrt. A Fedezzük fel együtt! sorozat legújabb, képekkel illusztrált kötetében olvashat információkat Naprendszerünk bolygóiról, érdekességeket a csillagképekről és újdonságokat az űrkutatás világából.


Világraszóló találmányok 
Képes ismeretterjesztés gyerekeknek 
Fedezzük fel együtt!
CAHS Kiadó, 2015


Találmányok, újítások, felfedezések nélkül nem létezne emberi haladás, vagyis okos ötletek hiányában még mindig barlangokban élnénk, és állat-bőrökbe burkolózva dideregnénk a tűz mellett. Valószínűleg sohasem tudjuk meg, ki találta fel a kereket, a gombot, a pénzt vagy az ábécét, de ezek az ismeretlen feltalálók éppúgy az emberiség hősei közé tartoznak, mint az autó, a repülőgép, a televízió, a telefon vagy épp a kenyérpirító ismert megalkotói. Mi, magyarok is hozzájárultunk a fejlődéshez, hiszen a számítógép, a holdjáró, a gyufa, a golyóstoll és még számos nagyszerű dolog létrehozásában tudósaink is komoly szerepet vállaltak. Ismerd meg annak a száznál is több találmánynak az érdekes történetét, amelyek nélkül a mindennapjaink szegényebbek lennének!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése