2017. május 21., vasárnap

Programajánló május 22-28.

Ismét elmúlt egy hét, így ismét eljött az ideje a szokásos heti programajánlónak. Vágjunk is bele!

Mindjárt hétfőn, azaz május 22-én a Franz Sörfőzdébe mehetünk mozizni, ahol este 19.00 órától a Belgica (magyar címe: Szex, mámor rock 'n' roll) francia-belga filmdrámát vetítik. Belépőjegy a filmklub tagjainak 2 euró, nem tagoknak 3 euró. 


Május 24-én (szerdán) 17.00 órától a közismert Pavol Dvořákkal lehet találkozni a felújított Városházán, ahol a történész és író a rég letűnt világokról és a Losonc melletti csatáról is beszél majd. A beszélgetést könyvárusítás kíséri. Belépőjegy 1 euró.

Ugyanaznap, csak épp 19.30 órára a szlovák stand-up comedy kedvelőit várják a B.S. Timrava Színházba. A Temné kecy („Sötét dumák”) címet viselő programban Jerry Szabó, Ivo Ladižinský és Fučo Mariňák szórakoztatja a nagyérdeműt 15 eurós belépőjegy ellenében.  


Május 25-én (csütörtökön) új kiállítás nyílik a Szabó Gyula Emlékházban 17.30 órától A tehetségtől a zsenialitás felé címmel, Szabó Gyula műveiből. Előtte 15.00 órakor a református temetőben található síremléknél tisztelegnek a festőművész emléke előtt.


Május 27-én (szombaton) ismét a Novohrad-Nógrád Geopark szervezésében lehet túrázni, ezúttal Fülek - Vecseklő - Lőrince-patak szurdoka - Mária-kút - Újbást/Óbást –Fülek útvonalon. Közben megtekinthető Ladóczky V. gyűjteménye és hőlégballonos bemutatót is tartanak, sőt korlátozott számban hőlégballonos repülést is abszolválhatnak, akik befizetik a 75 euró/fő repülési díjat és időben bejelentkeznek a plakáton látható telefonszámon. A túrára egyébként május 25-ig lehet jelentkezni.


Aki a túrázás helyett inkább a motorkerékpárokat szereti, az menjen szombaton Gácsra, ahol a sokadik motoros seregszemlét tartják sok egyébbel tarkítva. A reggel 9-kor kezdődő program hivatalosan éjjel 1 órakor zárul, közben 14.00 órakor Losoncra is bedübörögnek majd a motorokkal.


Vasárnap, május 28-án viszont az is menjen Gácsra, aki még nem járt mondjuk az ottani temetőben és szeretné, ha Böszörményi István kalauzolná a Forgách család sírhelyeit keresgélve. Az „Anziksz élőben” elnevezésű sétánkra 14.00 órakor indulunk a gácsi Községi Hivatal melletti parkolóból (oda kerékpárral, autóval vagy akár busszal is érkezhetünk, ezt mindenki maga oldja meg). Ógácson megnézzük a templomot és haranglábat, majd a felújított várkastélyt is. A séta ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!

Szintén vasárnap Mega Bloks építőkockák lepik el a Galéria üzletközpontot. Ezekből a legkisebbeknek való építőelemekből több mint 100 000 ezer darabot hoznak Losoncra, hogy a gyerkőcök kedvükre alkothassanak, inspirációként pedig kiállítanak néhány ebből készült „építményt” is. Május 28-tól egészen június 11-ig.

Ennyi érdekes rendezvényt sikerült a hétre összegyűjtenem, kívánok mindenkinek ÉLménydús napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése