2017. május 3., szerda

Könyvajánló 180

Májusi első könyvajánlónkban egy thai szigetre invitáljuk az olvasót, hogy legalább elméletben megtisztítsa testét a húsvétkor/óta bevitt enni- és innivalótól, egy virtuális elvonókúra keretén belül. A losonci Phoenix Könyvesbolt mai könyvajánlója egy fiatal kortárs szerző, Gerlóczy Márton tavaly kiadott kötetét ajánlja szíves figyelmünkbe. Egyébként a szerző illusztris felmenőkkel rendelkezik...

Gerlóczy Márton
Elvonókúra 
Scolar Kiadó, 2016

"Egy magyar pincér életének 12288. napján elutazik egy thai szigetre, hogy végre kipihenje magát és leszokjon az alkoholról. Útitársa, Márczy Lajos (A csemegepultos naplója, Check-in), napról napra dokumentálja titkos naplójában a pincér elvonókúráját, saját küzdelmét és a thai sziget valóságát: a kiábrándult helyieket és a nyugati világ dőzsölő hordáit; a görcsösen és kétségbeesetten nyugalmat és kalandot kereső nőket és férfiakat.
Az Elvonókúra a szerző első olyan regénye, amit mindvégig félmeztelenül, zokni nélkül írt. Ez nagy segítség volt számára, hiszen rengeteg manapság a pulóverben és zokniban készülő regény, és látjuk az eredményét."
 „Lakik a hátamon egy fekete majom. Nem tudom elkergetni, nem tudom lerázni magamról. Az akarom-akarom mindent felemészt, és mindenből kirekeszt. Én választottam, vagy engem választott ez a kereszt? Több hónapos ázsiai kalandba zárni magad egyetlen társként és megfigyelőként egy aktív függővel művészi perverzió. Személyes, intelligens utcai humorral fűszerezett kaland a függőség tehetetlen holdudvarából. Szeretem.” (Kiss Tibi)

A 410 oldalas könyv a Vajansky utca 6 szám alatti Phoenix Könyvesboltban 13,20 euróért kapható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése