2017. május 14., vasárnap

Programajánló május 15-21.

Lassan áthuppanunk május második felébe, szombaton Szlovákiában Múzeumok és Galériák Éjszakája, ennek megfelelően gazdag program vár ránk, de nem csak szombaton!

Mindjárt hétfőn május 15-én a Frida című musical érkezik Losoncra. A közismert festőnőről készült szlovák nyelvű előadást este 19.00 órakor az Apolló Moziban élőzenekar kíséri. * elmarad



Május 18-án (csütörtökön) a felújított Városházán 17.00 órától tartanak megemlékezést Juraj Fischerről halálának 10-ik évfordulója alkalmából. A Francia Becsületrend („Becsületlégió”) Lovagja elismerést 2004-ben vehette át az akkori francia elnöktől, a normandiai partraszállás 60-ik évfordulóján.

Május 19-én (pénteken) a zsinagógában többek között fujara muzsika fog szólni. Tibor Kobliček hangszerkészítőt köszönti ezzel a széles szakmai és baráti közösség. 18.00 órától a népi hangszereiből készült kiállítást nyitják meg, 19.00 órától pedig maga a műsor látható és hallható majd. Belépőjegy 5 euróért váltható.


Ugyanaznap Füleken Medve lesz a Városi Művelődési Központ színpadán. Nem kell megijedni, csak a Zsákszínház tart új bemutatót: Csehov népszerű egyfelvonásos művét 18.00 órától láthatja a tisztelt nagyérdemű 3 euró ellenében. Aki erről pénteken lemaradna, az május 21-én (vasárnap) szintén 18.00 órától pótolhatja ezt a hiányosságát.


Szombaton, május 20-án időben el kell dönteni mit szeretnénk látni és hallani, hiszen a Múzeumok Éjszakáján a losonci Nógrádi Múzeum és Galéria, a Füleki Vármúzeum, sőt az alsósztregovai Madách-kastély is gazdag programokkal várja a látogatókat.

Aki ennél egyszerűbb és zenésebb műsorra vinné gyermekét, az menjen szombat délután 13.00 órára a Galéria üzletközpontba, ott többek között Zuzana és Monika Haasová énekelget Robo Papp társaságában a vidám fogakról…

Május 21-én (vasárnap) érdemes lesz kimenni a losonci víztározóhoz, ott ugyanis a Nógrádi Pedál elnevezésű kerékpárversenyt tartják 9.00 órától. Akár még a helyszínen is be lehet nevezni a versenybe, különböző kategóriákban, bővebben ITT.


És még egy fontos dátum: május 28, vasárnap délután 14.00 óra. Akkor tartjuk a következő városnéző sétánkat, ezúttal Gácson, Böszörményi István vezetésével. Megkeressük a Forgách család sírhelyeit, megnézzük az Ógácsi templomot és haranglábat, sőt a felújított várkastélyt is. Érkezés a helyszínre autóval, biciklivel, busszal, kinek mi felel meg, de a lényeg, hogy 14.00 órakor találkozunk a Községi Hivatal melletti parkolóban Gácson.

Kívánok kellemes, ÉLménydús napokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése