2017. március 12., vasárnap

Programajánló március 13-19.

Lassan március idusa, Losoncon már zajlik a Kármán Napok rendezvénysorozata, de ezen kívül is számos érdekes esemény vár ránk még a városban és a környéken. Következzék hát a heti programajánló!

Március 13-án (hétfőn) Losoncon Zuzana Krónerová főszereplésével egy egészen friss és izgalmas filmet nézhetünk meg, szlovák címe Baba z ľadu. A vetítés 19.00 órakor kezdődik az Apolló Moziban.

Aki inkább politikai vizekre evezne, az menjen el hétfőn 18.00 órára Rimaszombatba, ahol a Városi Művelődési Központban Andrej Bán vezetésével a társadalmi és politikai válsághelyzetről esik szó, meg arról, hogy miért nem érdemes az extrémizmus útját választani.


Március 14-én (kedden) Füleken a 10 éves Vármúzeumban megújult és modernebb kiállításokkal várják a látogatókat. 16.30 órakor a Füleki vár évszázadai és a Komlótól a sörig című kiállítások megnyitója zajlik majd.

Losoncon kedden este a Franz Sörfőzdébe beköltözik Jackie, pontosabban 19.00 órától levetítik ott az azonos című filmet.


Március 15-én (szerdán) Füleken 15.00 órától zajlik a Városi Művelődési Központban a „Mi egy vérből valók vagyunk…” című ünnepi műsor, amelyben fellép többek között László Attila, a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes, a szécsényi Iglice Néptánccsoport, a pásztói Folk Band, Fekete Gábor, valamint a Pro Kultúra Férfikar és további versmondók és énekesek. A műsor után koszorúzás a Hősök terén.


Losoncon szerdán az ünnep 17.00 órakor koszorúzással kezdődik a Kármán emlékműnél, majd 17.30 órakor a VIGADÓ színháztermében folytatódik. Az ünnepi műsorban fellépnek a Kármán J. Alapiskola és Óvoda diákjai, a losonci Folk LC és az erdélyi születésű László Attila, a Csillag születik tehetségkutató műsor 3. szériájának győztese.

Március 16-án és 17-én kézműves foglalkozásokra várják az érdeklődőket a Városi Művelődési Központba (Novohradské osvetové stredisko), csütörtökön 15.30 órától a papírfonás, pénteken pedig 14.00 órától a tojásfestés rejtelmeibe avatják be azokat, akik a 0907 503 478 telefonszámon vagy e-mailben (vytvarnedielnicky@gmail.com) időben bejelentkeznek.


Március 17-18-án (pénteken és szombaton) a B.S. Timrava Színházban dokumentumfilmek fesztiválja zajlik majd. A jeden svet (Egy világ) címet viselő rendezvény filmjeivel és beszélgetéseivel érdekes és aktuális kérdéseket feszeget, levetítik többek között Az Érpatak Modell című 2014-ben készült holland filmet is…


Pénteken eközben Füleken 16.30 órakor Zacher Gábor főorvos tart előadást a Füleki Gimnázium aulájában a 2017-es droghelyzetről.


Este 20.00 órától a füleki Városi Művelődési Központ első emeletén Balog Zsolt szaxofonos és barátai zenélnek, a szünetben swingtánc-oktatás zajlik majd, és erre az estére a bár is az emeletre költözik. 2 eurós belépődíj fejében lehet részt venni ezen a rendezvényen.

Aki ennél komolyabb dolgokra vágyik, az a már említett losonci filmfesztivál filmjein kívül az Únos című legeslegújabb szlovák filmet is megtekintheti az Apolló Moziban március 17-18-án, illetve majd márc. 30-31-én. A film a 90-es évek szlovákiai helyzetére reflektál…

Vasárnap délután főleg a hölgyeket várják a Galéria üzletközpontba, ahol a divat és szépség kerül középpontba. A divatbemutatón kívül divattervezők, stylistok, fodrászok is bemutatják alkotásaikat, lesz zene és nyeremények is…

Egy kis tavasz a Nógrádi Könyvtárban :-)

Egyébként pedig a Nógrádi Könyvtárban március 24-ig tekinthető meg Andrásfalvi-Faragó Zoltán: Négy évszaknyi barangolás című természetfotó kiállítása, aki arra jár, kerüljön az udvar felé és térjen be a szlovák szakirodalom részlegére. Érdemes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése