2017. március 26., vasárnap

Programajánló márc. 27. - április 2.

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy ma egy órával korábban történik minden a tegnaphoz képest (vagyis át kellett állítani az órát).
A második nagyon fontos tudnivaló, hogy mindjárt vége a márciusnak és egy hét múlva hozom az áprilisi előzetes programajánlót.
Addig azonban lássuk, mivel tölthetjük időnket ezen a héten!

Mindjárt hétfőn, március 27-én részt vehetünk Iveta Radičová könyvbemutatóján, amelyet a régi Városházán tartanak 17.00 órától. A belépés ingyenes.

Március 29-én (szerdán) a Nógrádi Könyvtárban 16.00 órakor Alena Čermáková tart könyvbemutatót. Anton Strholec neve bizonyára nem ismeretlen a losonciak számára sem, a róla készült könyvről és filmről esik szó, némi vetítés és gitármuzsika mellett. 


Március 30-án (csütörtökön) a legkisebbeket és szüleiket ismét várja a Nógrádi Könyvtár. A szokásos Ringató foglalkozáson ezúttal Cselényi Zsófiával lehet beszélgetni a gyermeknevelésről 10.30 órától. A részvétel ingyenes.


Szintén csütörtökön 17.00 órától Losoncon Ráday Pálról mesél Böszörményi István a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán-termében. A Kármán Napok keretében megvalósuló előadás címe: Ráday Pál élete, munkálkodása és losonci emléke.


Füleken ugyanaznap a Városi Könyvtárban Ardamica Zorán legújabb publikációinak bemutatója zajlik majd 17.00 órától. A könyveket Vida Gergely, a kötetek szerkesztője mutatja be, vendég Barak László, a Nap Kiadó igazgatója lesz.

Március utolsó napján, vagyis 31-én (pénteken) is érdemes lesz Fülekre látogatni, hiszen a népszerű Dumaszínházból Hadházi László tart önálló estet 18.00 órától a Városi Művelődési Központban. Jegyek 8 euróért kaphatók.

Április elseje idén szombatra esik, délelőtt a losonci parkba várják az ifjú kerékpárosokat, a népszerű Peter Sagan védnöksége alatt zajló bicikliversenyre. Erről minden fontos tudnivaló ITT található.


És szintén nem április elsejei tréfa, de szombaton mi is sétálni indulunk, mégpedig 13.30 órakor a Csillag (Hviezda) étterem elől. Idei első városnéző sétánkat Puntigán József vezeti a Gorkij utca - Novomesky utca - Irtványos lakótelep - egykori Gőzmalom felé, majd a losonci fürdő, Sport utca útvonalon vissza a Városligetbe. A fürdőben akár sütögethetünk is, az ehhez szükséges dolgokat mindenki maga biztosítja! Egyébként a séta ingyenes, a mozgás és a jó hangulat pedig garantált… :-)


Megemlítek még egy következő rendezvényt is: április 3-án 17.00 órára várnak minden „szót értőt” a losonci Nógrádi Könyvtárba, ahol ezúttal Hegedűs Géza íróról, költőről esik szó. Ez a rendezvény is ingyenesen látogatható.

Még egy picit előreszaladok az időben: április 10-én a Komáromi Jókai Színház két művésze, Bandor Éva és Olasz István érkezik Losoncra, hogy 17.00 órától az alapsuli Kármán-termében előadja SZER+ELEM+EZ? című verses produkcióját a költészet napja alkalmából. Jó lesz ez! :-)

Kívánok mindenkinek kellemes márciusi napokat, aztán persze még kellemesebb áprilisi napokat is, találkozunk a rendezvényeken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése