2017. március 1., szerda

Könyvajánló 171

Mi mást ajánlhatnánk a losonci Phoenix Könyvesbolttal egyetemben így március első napján, mint egy BIKINIT? Mindjárt itt lesz hivatalosan is a tavasz, utána fel sem ocsúdunk és máris itt a nyár, ami ugye már bikiniszezon, addig formába kell hozni magunkat... :-)
Ezt pedig a legjobb tánccal elérni, mondjuk BIKINI számokra.
Amit ma ajánlunk az egy könyv, a zenét mindenki szerezze be magának, ha eddig nem tette.

Maróthy György
Közeli helyeken
Bikini 30

EMI Zenei Kft., 2012

2012-ben lett harmincéves a magyar könnyűzene egyik meghatározó együttese, a Bikini. A zenészek nem vártak sokat az ünnepléssel, már februárban közel négy órás koncerten mutatták be az igen komoly életművet. A nyár elejére készült el a dupla CD és DVD a műsor anyagával, a koncertlemezek után pedig november 15-én jelent meg a koncertkönyv.
Maróthy György műve ugyanis a jubileumi koncert menetét követve mutatja be a Bikini együttest. Az olvasó újra ott érezheti magát az előadáson, s közben megismeri a zenekar három évtizedes történetét, valamint a jelenlegi és egyben a leghosszabb ideje együtt lévő tagságot. A Bikini zenészei jubileumi alkalmakkor ritkán tapasztalt őszinteséggel beszélnek életükről, a muzsikáról, a közönségről, vagy akár a politikáról.
A kötet képanyaga is rendhagyó, mert ugyan a jubileumi koncerten készített, igényes fotósorozat az ünnepi hangulatot idézi fel, ám emellett eddig még sosem publikált felvételek kalauzolnak el a kulisszák mögé. Bemutatva, hogyan turnéznak, azaz hogyan muzsikálnak, és utána hogyan mulatoznak a Bikini tagjai.

A 156 oldalas könyv kereken 10 euróért már a miénk lehet, ha betérünk érte a Phoenix Könyvesboltba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése