2017. március 19., vasárnap

Programajánló március 20-26.

Az elmúlt hét műsorkínálatához képest az előttünk álló napokra kevesebb kulturális elfoglaltságot találtam, de talán ez nem is baj, annál jobban kiélvezhetjük, ami lesz.

A hét elejére mindenki szíves figyelmébe ajánlom az Únos című filmet, amely az ifj. Kováč elrablásának ügyét dolgozza fel a kilencvenes évek szlovákiai helyzetével együtt. A héten a Galéria üzletközpont mozijában vetítik egészen szerdáig napi kétszer is. Bővebb infó ITT.
Aki erről lemaradna, az a hónap végén majd az Apolló Moziban nézheti meg ugyanezt a filmet március 30-án és 31-én.

Hét közben mindenki szíves figyelmébe ajánlom a Nógrádi Könyvtárban március 24-ig tartó természetfotó kiállítást. A Négy évszaknyi barangolás című tárlat megálmodója és a fotográfiák készítője a salgótarjáni Andrásfalvi-Faragó Zoltán, aki a kiállítás megnyitóján rövid előadást is tartott a képen látható állatokról és növényekről.


Kétségkívül a hét legizgalmasabb eseményének a március 24-én (pénteken) 18.00 órakor kezdődő vetítéssel egybekötött könyvbemutató és az utána következő koncert ígérkezik Losoncon. A Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán-termébe Szörényi Leventét várjuk, akiről Stumpf András írt könyvet SZÖRÉNYI Rohan az idő címmel. A könyvbemutatót zenei betétekkel tarkítja a Miskolci Illés Emlékzenekar Műhely.
A könyvbemutató után Miskolci Illés Emlékzenekar Műhely koncert, némi pogácsával, borral, beszélgetésekkel.
Nagyon fontos tudnivaló, hogy érdemes időben megváltani erre a rendezvényre a jegyünket, mivel a terem kapacitása véges! Jegyár 4,- EUR, jegyek a szokott helyeken megvásárolhatók, előjegyezhetők (Demecs Andrea, Sólyom Éva, Duray Éva, Kvety 3 virágom Virágbolt a Priorban Magtamás Demecs Anitánál)  Bővebb információk a 0918878230 telefonszámon.


És ha már arról van szó, hogy időben váltsuk meg a jegyünket: március 23-ig, azaz csütörtökig lehet jelentkezni a Novohrad-Nógrád Geopark szombati (március 25.) gyalogtúrájára, amelyen a Fülek - Détér - Ádám Maár- Nagymájoldal - Bagókő - Szárkő - Bencs-tető - Détér – Fülek útvonalat járják be vezetővel az érdeklődők. A túra találkozójának helyszíne és időpontja: 8.30 órakor a füleki Városi Művelődési Központ előtt. Bővebben ITT

Vasárnap este ismét moziba invitálom az olvasókat, ezúttal egy egészen friss cseh filmre, a Masaryk címűre, amely Tomáš Garrigue Masaryk fiáról, Jánról szól. A Karel Roden főszereplésével készült film egészen fergeteges sikert aratott a cseh filmfesztiválon, ahol 12 díjat zsebelt be a tizennégyből. Losoncon az Apolló Moziban vasárnap 19.00 órától vetítik, másnap pedig 17.00 órától.

Már most felhívom a figyelmet a március 30-ára meghirdetett előadásra, amely a Kármán Napok keretében valósul meg 17.00 órakor a Kármán József Alapiskolában. Böszörményi István vetítettképes előadásának témája: Ráday Pál élete, munkálkodása és losonci emléke.


És még egy előzetes: április elsején (szombaton) 13.30 órakor indulunk a Csillag (Hviezda) étterem sarkától az idei első városnéző sétánkra Puntigán József vezetésével a Gorkij utca - Novomesky utca - Irtványos lakótelep - egykori Gőzmalom felé, majd a losonci fürdő, Sport utca útvonalon vissza a Városligetbe. A fürdőben akár egy kis szalonnasütést is beiktathatunk (a hozzávalókat mindenki maga hozza magának). Mindenkit sok szeretettel várunk, a séta egészen ingyenes, de annál egészségesebb! :-)

Kívánok mindenkinek nagyon kellemes márciusi napokat, élvezzük az életet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése