2016. november 6., vasárnap

Programajánló november 7-13.

Kulturális rendezvényekkel zsúfolt hét áll előttünk, remélem, mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságot ezeken a hűvös novemberi napokon is!


Mindjárt hétfőn, vagyis november 7-én („…fegyvert fogott minden szegény” – azt hiszem ezt a verset túlságosan is az eszünkbe vésték anno), szóval hétfőn 17.00 órakor ismét találkoznak a „Szótértők” a Nógrádi Könyvtárban, ezúttal az El Camino, vagyis a Szent Jakab-út lesz a téma, régebbi és újabb könyvek segítségével. Az olvasótermi beszélgetésen a részvétel ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!


Szintén hétfőn és kedden megtanulhatjuk a csipkeverés alapjait a Nógrádi Művelődési Központban (Novohradské osvetové stredisko) 14.00-16.30 óra között. Részvételi díj 7 euró. 
 
Mocsáry Lajos (forrás)

November 8-án (kedden) megnézzük rendesen fűtenek-e a Kármán József Alapiskola és Óvoda Kármán termében, ahol 17.00 órától kiállítás nyílik Mocsáry Lajos, aki nem engedett a 48-ból és a 68-ból címmel, Mocsáry Lajos születésének 190. és halálának 100. évfordulója alkalmából. A kiállítást összeállította és megnyitja Böszörményi István. Közreműködik a Serly Kamarakórus és Hajdók Hajnalka.

Ha sietünk, a kiállítás után még elérjük a filmklub aktuális vetítését a Franz Sörfőzdében 18.30 órától, ahol egyébként Skandináv hetet tartanak, ami azt jelenti, hogy kedden levetítik a Medve-sziget című norvég dokumentumfilmet,
9-én szerdán 19.00 órától 4 euróért cserébe izlandi élményeket hallgathatunk és hagyományos izlandi ételeket kóstolhatunk,
12-én, szombaton pedig a dán Jakob Bro Trio koncertjére is elmehetünk 20.00 órára.


November 10-én (csütörtökön) 14.00 órától a losonci Nógrádi Művelődési Központban nemezelt brossokat lehet készíteni 5 euróért cserébe. Jelentkezni e-mailben vagy a 0907 503478 telefonszámon lehet.

Ugyanaznap Füleken III. LiteraTúra, ezúttal Nagy Csilla irodalomtörténész, kritikussal legújabb tanulmánykötetéről Mizser Attila irodalomtörténész beszélget 17.00 órától a VMK-ban.

November 11-én (pénteken) ismét CSIRIBIRI Játszóház a Kármán József Alapiskola és Óvoda termében Kovács Gabriella és Anderkó Andrea vezetésével. Kezdés 15.00 órakor.

November 12-én (szombaton) Füleken 18.00 órától a VMK-ban, 13-án (vasárnap) pedig Losoncon 15.00 órától a B.S. Timrava Színházban a V4-es országok tartanak pikniket. A cseh, lengyel, szlovák és magyar színpadok képviselői közös műsorban lépnek a közönség elé.

November 13-án (vasárnap) gondolom elsősorban a kislányokat fogja érdekelni a Galéria üzletközpont hétvégi rendezvénye, hiszen a közismert Minnie egér kíséretében zajlik majd a zenés műsor, sőt gyöngyöt fűzni is lehet majd 15.00 órától. 


És ami a legfontosabb: november 10. vagyis csütörtök éjfélig várom aktuális játékunk helyes megfejtéseit, másnap a Csiribiri Játszóházban kisorsoljuk azt a 2 nyertest, aki az egy-egy belépőjegyet nyeri majd a Mirandolina, te drága című zenés komédiára.

És természetesen pénteken délután érdemes megnézni a Szabó Gyula Emlékház aktuális kiállítását, és a Gyurkovits Ferenc alkotásait bemutató kiállításról sem szabad megfeledkeznünk a Nógrádi Múzeum és Galériában.

Szóval ez lesz a hét, november második hete, használjuk ki, ne múljon el nyomtalanul! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése