2016. november 11., péntek

MIRANDOLINA - nyertesek

Éjfélkor lejárt aktuális játékunk helyes megfejtéseinek beküldési határideje, én pedig ma délután ígéretemhez híven elsétáltam a Kármán József Alapiskolába, hogy az ott zajló Csiribiri Játszóházban kisorsoljuk a nyerteseket.
Örömmel tapasztaltam, hogy a losonciak szeretnek játszani, ennek bizonyítéka, hogy összesen 18 helyes megfejtés érkezett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem mindenkinek sikerült elsőre tökéletes választ adnia, ilyen esetben szóltam, hogy jó lenne alaposabban megnézni azokat a kérdéseket, majd ennyi ösztökélésre megérkezett a helyes válasz is. Remélem ezt senki sem tartja szabálytalannak, hiszen sehová se írtam le, hogy nem szabad többször is próbálkozni. Lényeg a játék :-)
Nos, mutatom akkor a játékosok céduláit, mielőtt bekerültek volna a kosárba.

A játékosok cédulái (kattintással nagyobb méretben nyílik)

Amióta blogolok és játékokat szervezek elég jó gyakorlatot szereztem a cédulák hajtogatásában:

Ezek is a játékosok cédulái

Mivel a Csiribiri Játszóház a szülők számára is egy jó találkozóhely, felkértem Tóth Zsófiát (aki gyakran játszik velünk és olykor nyer is), hogy sorsolja ki az első nyertest, aki a belépőjegyet nyeri.

Kezek és az első nyertes

Hogy a férfiak se maradjanak ki az izgalmakból, Barta Péter sorsolta ki a másik nyertesünket.

Férfiasan kisorsoltuk a második nyertest is

Elárulom, hogy a kosarat Demecs Andi tartja, hisz egy Csemadok-elnöknek ebben is nagy tapasztalata van :-)
No de hogy ne csigázzam tovább a kedélyeket, mutatom a két nyertes nevét is:

A nyertesek

Igen, kicsit nehezen olvasható a két név (ezért elnézést kérek, mobillal fotóztam). Tehát az egy-egy darab belépőjegyet nyeri: Balázsné-Kelemen Mária és Kerekes József!
Mindkét nyertesnek szívből gratulálok, a többieknek pedig köszönöm a játékot!

Most pedig nézzük meg a helyes válaszokat. (Kiemelve, aláhúzva a helyes válasz, ahová belinkeltem a forrást is a színházak honlapjáról).

1. A Mirandolina, te drága című darabot Mikó István rendezte, de ki írta?
    a. Wiliam Shakespeare
    b. Carlo Goldoni
    c. Jean-Baptiste Poquelin, vagyis Molière

2. Ha már Molière szóba került, melyik színházunkban mutatták be idén januárban a Mizantróp című darabot? Rendezője Czajlik József volt. Képet is mutatok belőle. 


a.    Thália Színház Kassa
b.    Jókai Színház Komárom

3. Szintén klasszikus mű Mikszáth Kálmán: Különös házasság című regénye, amelyből a Závada Pál írta színdarabot 2014 novemberében mutatta be az egyik színházunk. A rendező Valló Péter volt, a szereplők névsorában pedig Bárdos Judit, Mokos Attila neve is megtalálható.
Melyik színházban?
a.     Thália Színház Kassa
b.    Jókai Színház Komárom

4. 2009-ben mutatta be a Komáromi Jókai Színház azt a nagyon közkedvelt mesejátékot, amely már több mint 100 előadást ért meg, és amelyet még mindig repertoáron tartanak. Melyik mesejáték is ez?
a. Misi Mókus kalandjai
b. A három kismalac
c. Süsü a sárkány

5. Történelmi pillanat valósult meg nem is oly rég, amikor mindkét színház együttműködéséből született egy produkció, amelyet először Komáromban utána pedig Kassán mutatnak be. A szereplők: Fabó Tibor, Benkő Géza, Tóth Tibor, Vasvári Emese és Lax Judit. A rendező Czajlik József. A szerző Székely Csaba. A darab címe pedig:
a. Bányavirág
b. Bányavakság
c. Bányavíz

(A legtöbben a mesejátékot tévesztették (4. kérdés), pedig a fotóra is rá van írva hogy "túl a századik előadáson". Más kérdés, hogy nem egyszerű eljutni a honlapon a repertoárhoz...)


Akik még nem biztosították a jegyüket a MIRANDOLINA, TE DRÁGA című előadásra, amelyet november 18-án, vagyis jövő pénteken nézhetünk meg 19.00 órától a B.S. Timrava Színházban, azok elővételben 8 euróért vásárolhatják meg az alábbi helyeken és személyeknél:
•    a Városi Információs Központban (MIC - a felújított városháza épületében)
•    a Magyar Központban Duray Évánál
•    Sólyom Évánál
•    Demecs Andreánál 0918 878230
•    Kvety3 Virágboltban (Prior) Magtamás Demecs Anitánál
A kezdés előtt jegyek 10 euróért kaphatók majd a helyszínen.

Játék pedig lesz decemberben is, méghozzá karácsonyi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése