2016. november 18., péntek

Vitamindús blogpartner: zöldség-gyümölcs bolt

Nem csak a téli hónapokban fontos a megfelelő zöldség- és gyümölcsfogyasztás, az év minden napján szükségünk van vitaminra. Hogy a losonci anziksz blog se maradjon e fontos kiegészítő nélkül, bemutatom a legújabb blogpartnerünket: a Vajansky utca egyik zöldség és gyümölcsüzletét. Azért mondom, hogy az egyik, mert van másik is. Ez a piachoz közelebb eső, a körforgalomtól indulva bal oldalon, mindjárt a sarki hentes mellett található.

A piac felől indulva

Ha a Kubinyi tér felől közelítünk, akkor is egyszerű a dolgunk, jobb oldalon, mielőtt a piacra érnénk térjünk be ide. (Egyébként is a piacon leginkább csütörtökön és szombaton érdemes nézelődni, a többi napon alig van árus).

Ahol a tábla szerint bekanyarodni tilos, no pont ott kell bemenni :-)

És hogy miért pont ezt a boltot ajánlom mindenki szíves figyelmébe? A válasz egyszerű: kedves kiszolgálás, gazdag áruválaszték és az sem elhanyagolható tényező, hogy az áru egy része a környékbeli termelőktől származik.

Van itt minden mi szem-szájnak ingere

Amint azt Jakab Angéla, a bolt tulajdonosa elmondta, az áru egy részét ők maguk termelik meg Ajnácskőn, így például a hagymát, fokhagymát, uborkát, de volt kinti (nem fóliás) paprika és paradicsom is, ezen kívül alma, szilva, és most a sütőtök, de babfélék is, sőt van dió és méz is.

Répa, brokkoli, sütőtök - hogy csak néhány kedvencet soroljak

A burgonyát szlovákiai termelőktől vásárolja, így dobócai, nagykürtösi, rimaszécsi krumpli kerülhet az asztalunkra. Tenyérnyi méretű csiperkét is volt szerencsém már náluk venni, de laskagombát is tartanak.

Krumpli és laskagomba csendélet

Aki szereti a friss kaprot, az náluk keresse, a petrezselyemzöldjével együtt. De akad mák, pucolt dió, mogyoró és mindenféle bab is.

Zöld, kék, barna, tarka és fehér

Olyan különlegességet is tartanak mint a batáta, azaz édesburgonya, amit már régóta meg szerettem volna kóstolni. Nekem nagyon ízlik, ajánlom mindenki figyelmébe, ITT például mindenféle elkészítési módja megtalálható.

Az édesburgonya, ami nem is krumpli

Természetesen déligyümölcsökből is gazdag választékkal rendelkeznek, azokat viszonteladóktól szerzik be. Hogy mindig friss zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalunkra, ezért hetente többször is hoznak árut.

Egy kis kirakati idill

Térjünk be hozzájuk hétfőtől péntekig 8.00 és 17.00 óra között vagy szombaton 8.00 és 12.00 óra között. Hétköznapokon 12.30-tól egy félórás ebédszünettel számoljunk, az eladó is csak ember. Egyébként külön öröm, hogy beszélnek magyarul, így igazán semmi akadálya annak, hogy vásárlás közben is komfortosan érezzük magunkat :-)

Decemberben karácsonyi játékot indítunk, majd némi zöldség és gyümölcs is nyerhető lesz! (Mondtam: kell a vitamin...)

1 megjegyzés: