2016. június 5., vasárnap

Programajánló június 6-12.

Június első hetének gazdag kulturális programján sikeresen túl vagyunk, lássuk mi vár ránk ezen a héten!

Már ma, vasárnap délután megtanulhatjuk hogy készül a len és a kenderkötél, mégpedig 14.00-17.00 óra között a Nógrádi Múzeum és Galériában. 1,50 € ellenében hagyományos ugrálókötelet is készíthetünk magunknak…


Június 6-án (hétfőn) 17.00 órakor ismét találkozó a Nógrádi Könyvtárban, ezúttal Régi és új értékeink kerülnek a figyelem középpontjába. Ráadásul előkerülnek mindenféle érdekes régi könyvek is, amelyeket átlapozhatunk, sőt némelyiket ingyen haza is vihetjük!

Június 6-án és 7-én (hétfőn és kedden) a Nógrádi Művelődési Központban ismét lehet kreatívkodni, hiszen 15.00 – 17.00 óra között alkotóműhelyt tartanak. Ezúttal ékszerek és kerámia angyalok készíthetők majd, alkalmanként 2 euró ellenében.

Június 8-án (szerdán) Rum és vodka a Franzban. Ezzel nem az alkoholistáknak kívánnak kedveskedni, hanem Peter Čižmár egyszemélyes Kontra színházának előadására várják a nézőket 20.00 órára.

Csütörtökön, június 9-én Rimaszombatba menjen, aki szeretne Szomolai Tiborral találkozni, ugyanis 18.00 órakor a Három Rózsa Kávéházban lesz könyvbemutatója.

Június 11-én (szombaton) délelőtt 10.00 órától a CVČ Szabadidőközpontban hörcsögök kiállítása nyílik, gondolom a gyermekek legnagyobb örömére. A belépés ingyenes.


Szombaton estefelé pedig Fülekre lesz érdemes elmenni, hiszen ott 18.00 órától a római katolikus templomban Nemzetközi melódiák szárnyain címmel kórustalálkozó zajlik majd, melyre Kassáról, Szepsiből, sőt Budapestről is érkeznek kórusok a helyiek mellé. 

 
Június 12-én (vasárnap) ismét CSIRIBIRI Játszóház Losoncon a Magyar Kulturális Központban. 16.00 órától mindenféle zöldség és egyebek segítségével alkotnak maradandót a gyerkőcök, hiszen nem csak papírra hanem pólóra is pecsételnek majd Hajdók Hajnalka segédletével. Mindenkit szeretettel várnak!

Ugyanaznap Füleken is érdemes lesz kimozdulni otthonról, főleg azoknak, akik még nem látták a Pulóveres lányt. A Zsákszínház előadása 18.00 órakor kezdődik a VMK-ban.


És még egy remek hírt szeretnék megosztani a nagyérdeművel. A felújított losonci zsinagóga ugyan vasárnap délutánonként szlovák nyelvű idegenvezetés kíséretében látogatható, azonban mi szeretnénk azoknak is teljesebbé tenni az élményt, akik nem értenek szlovákul, vagy nem elégednek meg az ott elhangzottakkal. Ezért majd június 26-án (vasárnap) 16.00 órától a téma alapos ismerője, Puntigán József magyar nyelvű kalauzolásával tekinthetjük meg belülről ezt a gyönyörű épületet.

Kívánok mindenkinek élményekkel teli hétköznapokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése