2016. június 22., szerda

Könyvajánló 137

Mi másról szólhatna így a nyár első napjaiban a Phoenix Könyvesbolt és Antikvárium e heti könyvajánlója, mint épp a nyaralásról? De nem kell mindjárt holmi unalmas és száraz útikalauzra gondolni, az alábbi kötet elolvasásával az irodalmi élmény is garantált, hiszen írója a Losoncon is közkedvelt Bächer Iván.
Így azok is nyugodtan hátradőlhetnek, akik nagyon olcsón szeretnék megoldani az idei nyaralásukat, mondjuk a kert vagy a szoba hűvösében; csak néhány euró kell hozzá és egy séta a losonci Phoenixbe!

Bächer Iván
Igazad van, Loncikám 
"Alzsíri" levelek

Ab Ovo, 2010

2010 tavaszán barátaimmal ellátogattunk Algériába. Gyerekkoromban rengeteget hallottam erről az országról és Algír – ahogy otthon mondták: "Alzsír" – városáról. A harmincas évek derekától a hatvanas évek közepéig ott éltek nagyszüleim, anyám ott – az akkor még francia gyarmati Algériában – nevelkedett. Utamról szokásom szerint írásban referáltam, festőművész, fotográfus barátom, Lengyel Zoltán pedig rengeteg fényképet készített. Ezeket adjuk most közre, kiegészítve nagyanyám hatvan-hetven évvel ezelőtt írt leveleinek részleteivel, illetve korabeli algériai fotográfiákkal. (Bächer Iván)

A 119 oldalas kötet 9 euróért már a miénk lehet - no de tényleg, ki tudja ennél olcsóbban kihozni az idei "nyaralását"? :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése