2015. június 29., hétfő

Színházi archívum 31

Ha már Attila barátunk nagy szorgalommal megírta a Berlini liliomról szóló cikkét, és az általa összegyűjtött újságok oldalait is sikerült beszkennelnem, nem marad más hátra, mint közreadjam szokásos Színházi archívumunk keretén belül. (A későbbiekben ez is az oldalsó sávban található Kármán József Színház történetének TARTALOMJEGYZÉKÉBEN kereshető.)
(Az összes kép kattintással nagyítható!)

A plakátot már unalomig ismerjük, mutatom helyette a műsorfüzet előlapját:


És a szereposztást az elmúlt időszak elmaradhatatlan összefoglalójával:


Mivel sajtókampányból sosem elég, megjelent egy fotó egy rövid szöveggel előzetesen az ÚJ SZÓ című napilapban:


Természetesen a Szabad Újságban is jelent meg cikk a darabról, 2015. június 10-én, ekkor már lezajlott a 3 losonci előadás és a csapat indult Komáromba a Jókai Napokra.


A Jókai Napokról Juhász Katalin tudósított, ebben a cikkében többek között a Berlini liliomról is ír. (Új Szó, 2015. június 13.)


Kár lenne kihagyni az archívumból a Jókai Napok műsorfüzetét, mutatom a csinos kis előlapját:


Valójában abban is a darab szereposztása és rövid ismertetője olvasható:


Komáromban a Visszhang fesztiválújságban


így írtak az előadásról:

no meg így is:


A szombati díjkiosztó után Losoncra is forró dróton érkeztek a hírek. Az Új Szóban (2015. június 15.) pedig ez az összefoglaló jelent meg a fesztiválról:


Természetesen a Szabad Újság (2015. június 17.) sem maradhatott le az eseményekről (ebből csak a Berlini liliomra vonatkozó részt mutatom):


És hogy városunk lakossága is értesüljön az idei remek eredményekről, megjelent egy cikk a losonci városi lapban (Mestské noviny, 2015. június 26.) szlovák nyelven.


Jelenleg itt tartunk, nagy valószínűséggel az előadás a mártoni fesztiválra is eljut, természetesen arról is beszámolunk majd.
(Szöveg: Éva, képek: a színház archívuma)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése