2015. június 28., vasárnap

LÁNCREAKCIÓ – a júniusi nyertes

Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sokan bekapcsolódtak a Láncreakció című játékunk júniusi fordulójába: összesen 13 helyes megfejtés érkezett!

Gondolkodtam hogy ejtsük meg a sorsolást, aztán Erdélyi Attila barátunk – a Kármán József Színház történetét összefoglaló cikkek szerzője – épp kapóra jött (szállította a színházi archívum anyagát), így őt kértem meg e fontos feladatra.
De kezdjük az elején!

A játék összesen négy kérdésből állt, mutatom a helyes válaszokkal együtt:
1. Kezdjük egy kis helyesírással: melyik sorban vannak helyesen leírva a szavak?
a. menyasszony, mennyország, mennyezet
b. mennyasszony, menyország, menyezet
c. menyasszony, mennyország, menyezet

2. Egy évvel ezelőtt Gácsra kirándultunk Csontváry Kosztka Tivadar nyomában. Azt tudjuk, hogy a festőművész Gácson patikusként dolgozott, meg azt is, hogy 1919. június 20-án Budapesten gyakorlatilag éhen halt. És azt tudjuk hol született 1853. július 5-én?
a. Budapesten
b. Szerednyén a mai Ukrajna területén
c. Kisszebenben (Sabinov)

3. A múlt héten a losonci zsinagóga felújítása során egy időkapszulát találtak. Kinek a tervei alapján épült fel 1924-1926 között ez a neológ épület?
a. Wagner János
b. Baumhorn Lipót
c. Ybl Miklós

4. Június 29-én 17.00 órától a Nógrádi Könyvtárban Madách Imréről lesz szó. Az alsósztregovai Madách-kastélyt a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma kezeli. A környéken még egy múzeummal rendelkeznek, amely szintén a magyar irodalom egy jeles képviselőjéhez kapcsolódik. Hol található és kihez fűződik?
a. Szklabonyán és Mikszáth Kálmánhoz
b. Hanván és Tompa Mihályhoz
c. Zólyomban és Balassi Bálinthoz

A helyes megfejtéseket beküldők:
1. Tyrala Anita
2. Sperla Lucia
3. Benedek Erzsébet
4. Balázs Mária
5. Lengyel Adrienn
6. Benedek Viktória
7. Mánya Márta
8. Bolyós Zsolt
9. Bolyós Csilla
10. Bolyós Mónika
11. Folk LC
12. Soós Tamás
13. Sabatsky Erzsébet

Amint említettem, a helyes megfejtők közül Attila segítségével került elő a júniusi forduló nyertese: megkértem őt, hogy válasszon ki egy számot 1-13 között (anélkül, hogy tudta volna ki hányas számhoz van rendelve). A 11-es számot választotta, így e havi nyertesünk a FOLK LC csapata lett! Szívből gratulálok, remélem sikerül kiválasztani az egy darab nyereményt a felajánlottak közül. (A Folk LC már blogunkon is bemutatkozott ITT.)

Lássuk tehát, milyen nyeremények között válogathat a nyertes: 

Barta Majoros Kinga MASSZÁZSSZALONJA jóvoltából egy váll- és hátmasszázsra jogosító ajándékutalvány nyerhető, azt hiszem zenészek esetében ez remek nyeremény - például.
Amúgy a masszázsokról, a különféle pakolásokról és a szalonról ITT olvasható mindenféle információ, a szalon saját szlovák nyelvű honlapja pedig ITT található, EZ pedig a közösségi oldala.

Hívogató, nem? :-)

Választható az ALTERNATIVE Virágüzlet 10 euró értékű, a boltban levásárolható ajándékutalványa. Cserepes és vágott virágok, ajándéktárgyak, gyertyák, koszorúk, asztaldíszek, virágékszerek és sok egyéb kiegészítő is kapható, ill. rendelhető itt.
Az üzletről ITT írtam, EZ a saját szlovák nyelvű honlapja, ITT pedig a közösségi oldala.
 
Bőséges választék, kedves kiszolgálás :-)

A harmadik választható nyeremény pedig a WAU TAXI ezüst kedvezménykártyája, amely a használóját 12 %-os kedvezményre jogosítja fel. A WAU TAXI nonstop hívható, mégpedig a 0907 333 661  és a 0919 359 300 telefonszámokon, és a losonci kórházba igyekvők helyett állja a gépkocsival való behajtásért fizetendő díjat. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha mondjuk az autót is el kell szállítani, mert a sofőrje megfeledkezett magáról és alkoholt ivott…
Honlapja ITT böngészhető, közösségi oldalához pedig ITT lehet csatlakozni.

Érdemes ezeket a telefonszámokat már most elmenteni a mobilba...

Kérem majd a FOLK LC-t, hogy minél hamarább tudassa melyik nyereményt választotta a három közül, a további tudnivalókat pedig majd személyesen megbeszéljük. 
Köszönöm minden játékosunknak, hogy időt szánt erre a játékra, csüggedni nem kell, hiszen játék lesz júliusban is, ráadásul a legaktívabb (helyes megfejtéseket beküldő) játékosok között a LÁNCREAKCIÓ játék legvégén különdíjat is kisorsolunk!

Csak emlékeztetőként említem a májusi fordulót, ahol Kovács Barbara nyert és a PROVENCE ILLATA bolt által felajánlott 10 eurós ajándékutalványt vásárolta már azóta le nagy boldogan. A boltban nem csak kész ajándéktárgyak, hanem kreatív kellékek, alapanyagok is kaphatók, és kérésre festmény is rendelhető, bővebben a boltról ITT olvashatunk. Még több festmény ITT nézegethető és vásárolható.

Frissítés (6.29.): A nyertes FOLK LC az ALTERNATIVE virágüzlet ajándékát választotta, így júliusban továbbra is nyerhető majd masszázs Barta Majoros Kinga jóvoltából, illetve a WAU TAXI ezüst kedvezménykártyája. Csatlakozik majd hozzájuk egy újabb blogpartner, de hogy melyik az még maradjon titok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése