2013. november 1., péntek

NOVEMBERI előzetes programajánló

Gyorsan múlnak a napok, hónapok, észre se vesszük és itt a karácsony… De most még csak november kezdődik, íme a havi műsor Losoncról és a környékéről:

•    November 2-án 18.00 órára* a rock n roll kedvelőit várja a New Slimák nevű szórakozóhely, ahol    Mr.Psycho & The Dark Angels zenél majd, előtte 18.30-tól filmvetítés (Éljen a rock n roll). Belépődíj: 2 € * frissítés nov. 2. 13:15: az esemény fb oldalán azt írják, hogy a koncert egészségügyi okokból elmarad!

•    Az Őszi Színházi Napok keretén belül november 6-án délelőtt 10.00 órakor a Timrava Színházban a Füleki Gimnázium Apropó Kisszínpada R: J című előadását tekinthetjük meg, mely valójában W. Shakespeare – Varró Dániel – Szvorák Zsuzsa Rómeó és Júlia feldolgozása. Belépődíj: 1 €

•    Aki szereti a monodrámát és Zilka Milková szlovák színésznőt, az ne mulassza el a november 7-én este 18.00 órakor kezdődő Bonsuar művészek című előadást. Belépődíj: 4 €   

•    Nem nagyon szoktam Salgótarjánba invitálni, de most megteszem, gondolom főleg a kisgyermekes szülőket érdekelheti a dolog: november 9-én 17.00 órakor Halász Jutka lép fel Csiribiri című műsorával a József Attila Művelődési Központban.

•    És ha már szomszédolunk: november 10-én vasárnap 18.00 órakor Füleken a VMK-ban lép fel a Komáromi Jókai Színház G. Feydeau: Egy hölgy a Maximból című vígjátékával. 

•    November 11-én hétfőn Losoncra látogat a Horatio Színházi Csoport Budapestről, hogy a szerző szülővárosában is előadja Fanni hagyományai c. színművét. Ezúttal egy kétszereplős változatot láthatunk, és a plakátra felkerült a 18-as karika is, érdekes lesz, az biztos! Kezdés 18.00 órakor, belépődíj: 3 €

•    November 14-én ismét szlovák nyelvű színházi előadás a Timrava Színházban, ezúttal Boris Vian: Medúzafej című darabját a pozsonyi Színművészeti Egyetem hallgatói mutatják be 18.00 órai kezdettel.  Belépődíj: 4 €

•    November 16-án szombaton délután 14.00 órakor egy kis helytörténeti sétára invitálunk mindenkit, Puntigán József mesél majd „élőben” a losonci épületekről, helyszínekről, érdekességekről.

•    November 21-én a nagykürtösi szlovák nyelven játszó Divadlo bez groša adja elő Július Barč Ivan: Matka című drámáját a losonci Timrava Színházban 18.00 órai kezdettel. Belépődíj: 2 €  

•    November 26-án még mindig színházi napok, most az eperjesi Jonáš Záborský Színház látogat Losoncra, hogy előadja Neil LaBute: Tučné prasa című komédiáját, mely napjaink Amerikájában játszódik. A színház honlapja szerint ez a darab is 18-as karikával jelölt. Kezdés 18.00 órakor, belépődíj: 7 €

•    November 29-én pénteken Rimaszombatba látogat a közismert magyarországi tévés műsorvezető, riporter Vujity Tvrtko, ahol filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozót tart az Angyali és pokoli történeteiből a Városi Művelődési Központban 18.00 órakor.

•    És akkor a hónap utolsó színházi előadása ismét Losoncon, ezúttal a Kassai Thália Színház látogat el városunkba november 30-án szombaton Robert Thomas: Nyolc nő című bűnügyi komédiáját láthatjuk 18.00 órai kezdettel. Belépődíj elővételben 8 euró, az előadás napján 10 euró.

Ugyanaznap, november 30-án a Kármán József Alapiskola és Óvoda mellett működő Szülői Szövetség a losonci Hviezda étterem bankett termében bált rendez, sajnos több infót erről nem tudok, remélem időben kiderülnek a dolgok.

Ami még figyelemre méltó kezdeményezés: a Nógrádi Könyvtár november 8-17 között a diákoknak ingyenes regisztrációt kínál, vagyis akik akkor szeretnének a könyvtár tagjaivá válni, ezt ingyen megtehetik.

Amit még nagyon a lelkemre kötöttek: novemberben látható az ISON üstökös, tessék szépen felnézni az égre, ez igazán egyre könnyebb ebben az egyre korábban sötétedő világban.

Kellemes időtöltést novemberben is!

(A színessel jelölt szavak hivatkozásokat rejtenek, rájuk kattintva bővebb információk olvashatók)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése