2013. november 12., kedd

Helytörténet - kicsit másképp

Ma kedd, ilyenkor szoktam feltenni a blogra a szokásos heti helytörténeti cikket, ma azonban nem teszem. Ez a hét ilyen szempontból rendhagyó lesz: nem olvasunk, hanem sétálunk és nem kedden, hanem szombat délután.
Egészen pontosan november 16-án szombaton 14.00 órakor várjuk a kedves érdeklődőket a Kubinyi téren, "barátunk" Nógrád vitéz szobránál. Sétálni megyünk, felemelt fejjel.
Igen, határozottan felfelé fogunk nézni! Őszintén: ki mikor csodálkozott rá például a régi polgári házak stukkóira a hétköznapok nagy rohanásában? Pedig érdemes, sok érdekes részlet van mindenfelé...

Mert ilyen szépséges dolog is van ám ott fent, ahová ritkán nézünk... :-)

Puntigán József pedig elég sok órát töltött levéltárakban kutatással, olvasással, hogy az épületek történetét is elmondja nekünk.
Szóval körbenézünk a téren, lesétálunk a Vajansky utcán, megnézzük a zsinagógát... (a többit nem árulom el), a legvégén pedig megpihenünk a Lehár kávézóban egy baráti beszélgetés erejéig, egy finom friss gyömbérből készült tea vagy más ital mellett...

Nos, ki csatlakozik? Töltünk együtt 1-2 órát szombat délután? Gyertek, jó lesz! És szólj a barátodnak, szomszédodnak, ismerőseidnek is!

Mindenkit szeretettel várunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése