2018. október 7., vasárnap

Programajánló október 8-14.

Sárgul már… a park az erdő, ami azt jelenti, hogy ősz van már, egyre inkább ősz van. Kár lenne kihasználatlanul hagyni a szabadidőnket, itt az ideje az őszi feltöltődésnek. Ami jó társaságban a legegyszerűbb 😊


Biztos vagyok benne, hogy ma délután 2 órakor is remek társaság gyűlik majd össze a losonci piac előtt, hogy Böszörményi István vezetésével egy 1790-es házösszeírás nyomába eredjen az első őszi városnéző sétán.

Október 10-én (szerdán) a Franz Sörfőzdében úttalan utakon járhat legalább képzeletben az, aki ellátogat a 18.30 órakor kezdődő „Cestou necestou” fesztivál élménybeszámolóira. Előbb Peter Gregor mesél Szomáliáról, majd rövid szünet után kassaiak mesélnek a volt Szovjetunió országaiban megtett útjukról, egészen a Pamírig. Belépőjegy 6 euróért váltható.



Október 11-én (csütörtökön) a Kármán József Alapiskolában 17.00 órától Böszörményi István tart előadást a színjátszás kezdeteiről Losoncon, egészen pontosan Madách: Az ember tragédiája losonci előadásait veszi számba 1885 -1998 között.

Ugyanaznap Rimaszombatban is visszatekintenek az időben, ott a Gömöri Hírlap elmúlt 50 esztendejével foglalkoznak a Csillagházban 17.00 órától az Így írtuk mi a Gömöri Hírlapot című kötet bemutatásával.


Október 13-án (szombaton) a Novohrad-Nógrád Geopark vezetett gyalogtúrát tart a Fülek - Tajti diatréma - Nagy pince - Gortva patak - Tajti-tó -Tamáshegyi kilátó - Tajti - Fülek útvonal. Indulás 8.30 órakor a füleki VMK elől, a túrára előzetesen be kell jelentkezni, legkésőbb október 11-ig

Akinek még estére is rengeteg energiája marad, az táncolhat egy jót a Franz Sörfőzdében, ahol 20.00 órától a Fats Jazz Band nyomja a szvinges talpalávalót. Jegyek elővételben 12 euróért kaphatók.


Rimaszombatban szombaton 17.00 órától a Városi Művelődési Központban Legszebb város Batyi címmel nóta- és operettslágerek hallgathatók hazai és magyarországi fellépők előadásában. Jegyek 5 euróért kaphatók a Tompa Mihály Könyvesboltban és a VMK-ban.

A havi előzetesben október 14-re egy szlovák nyelvű sétáról is szó esett, nos ennek az időpontja október 27-re módosult.

Kívánok mindenkinek szépen sárguló őszi faleveles napokat 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése