2018. október 14., vasárnap

Programajánló október 15-21.

„Hervad már ligetünk, s díszei hullanak, Tarlott bokrai közt sárga levél zörög.” (Berzsenyi Dániel: A közelítő tél)
Valahol itt tartunk most, bár a déli meleg napsütésben ezt elég nehéz elhinni. Azt azonban érdemes elhinni, hogy az előttünk álló héten is válogatott programok várnak ránk – ha mi is úgy akarjuk!

Október 16-án (kedden) a Nógrádi Múzeum és Galériában kiállítás nyílik Fenomén Bednárik címmel az Őszi Színházi Napok keretében. A kiállítás november 4-ig tekinthető meg.

Aki kedden inkább Chopint hallgatna, az menjen este 19.00 órára Rimaszombatba, ahol a Városi Művelődési Központban a 38. Zenei Ősz vendége Ladislav Fančovič zongoraművész lesz. 

Október 17-én (szerdán) Losoncon Iránba lehet képzeletben kirándulni, ehhez csak el kell menni a Franzba, ahol Whisky mesél az úti élményeiről… - igen, ez így kicsit furcsán hangzik 😊


Szerdán Füleken megtekinthető a Jelenetek egy házasságból című előadás a Csavar Színház előadásában 18.00 órától a gimnáziumban.


Rimaszombatban ugyanakkor Szvorák Katalin és Kudlik Júlia előadóestje tekinthető meg 18.00 órától a rimaszombati Városi Művelődési központ gömbtermében a XVI. Győry Dezső Kulturális Napok nyitórendezvényeként.  


Október 19-én (pénteken) 10.00 órától a Ringató foglalkozások keretén belül babaszínházi előadásra várják a legkisebbeket 0-3 éves korig a Kármán József Alapiskola és Óvoda emeleti termébe. A négy évszak című előadás a Csodamalom Bábszínház előadásában tekinthető meg.


Pénteken kezdetét veszi a Verséneklő Együttesek 10. Országos Fesztiválja este 18.00 órakor Füleken ennek keretében Zenés estet tartanak a Kállai borozóban. Fellép Tóbisz Tinelli Tamás és a rimaszombati Csillagvirág együttes. Belépő 2 euró, Csemadok Ifjúsági kártyával ingyenes.


Másnap, azaz október 20-án, szombaton Fülekpüspökiben folytatódik a fesztivál, ahol 18.00 órától a losonci Kelemenék, a farnadi Kaszmán-Saróka Liliána és Molnár Ibolya lépnek fel.


A fesztivál gálaműsora vasárnap 16.30 órakor lesz a losonci zsinagógában, ahol Zsapka Attila, Vadkerti Imre és Sipos Dávid mellett a rimaszombati Csillagvirág, a losonci Kelemenék, a rozsnyói Endorfin, a dunaszerdahelyi Aranymetszés a gútai The Töpörtyűk és a farnadi Saróka Liliána és Molnár Ibolya lépnek fel.
A vidéki közönségnek a vasárnapi gálaműsorra ingyenes autóbuszt indítanak a Csákányháza-Ragyolc-Béna-Fülekpüspöki-Fülek-Perse-Fülekkovácsi-Losonc útvonalon. Belépő 2 euró, Csemadok Ifjúsági kártyával ingyenes.
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése