2018. október 26., péntek

Jegyek már kaphatók!

Az idei losonci Színházi Ősz keretén belül két magyar nyelvű színházi előadás is várható, az első november 11-én a kassai Thália Színház, a másik pedig december 1-én a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház produkciójaként.


Ez remek hír, hiszen a közelmúltban városunkban járt komáromi Jókai Színház zenés produkciója (Edith és Marlene) után novemberben a kassaiak zenés produkcióját (Montmartre-i ibolya) élvezhetjük, majd decemberben a salgótarjániak Koltai Róbert főszereplésével a Képzelt beteg című Moliere művel szórakoztatják a nagyérdeműt.

Nézzük most közelebbről a Thália Színház előadását:

 
Kálmán Imre – Julius Brammer – Alfred Grünwald
A Montmartre-i ibolya

operett két részben
Rendező: László Sándor

Szereplők:

Violetta Cavallini, árva   -  Dégner Lilla
Ninon, énekesnő  -   Lax Judit
Raoul Delabois, festő   -  Madarász Máté
Florimond  Ronger, zeneszerző  -   Nádasdi Péter
Henry Lőry, író  -   Habodász István e.h.
Signora Spaghetti, végrehajtó  -   Varga Lívia
Camille Durandné, Violetta mostohaanyja  -  Nagy Kornélia
Rotschild baroness, mecénás  -   Szabadi Emőke
Chanoir, színházigazgató  -   Illés Oszkár
Frascatti tábornok, hadügyminiszter  -   Pólos Árpád


Három jó barát nyomorog fényes tehetséggel egy sötét padlásszobában, Párizs szívében, a századforduló idején.
Bohémnek lenni izgató, de nem kifizetődő dolog, Raoul, a festő, Henry, az író és Florimond a zeneszerző, ezt a saját bőrén tapasztalja meg. Együtt álmodoznak arról, hogy egyszer majd világhíresek, elismertek, gazdagok és sikeresek lesznek. Egyelőre viszont az alkotói örömök és gyötrelmek mellett, sokkal jobban lefoglalják őket a szürke, kilátástalan hétköznapok. Alkotás helyett túlélni, hacsak lehet jókedvűen,léhán, könnyedén – ez most a feladat. Ehelyett viszont szenvednek az éhségtől, a mellőzöttségtől, a kudarcra ítélt szerelemtől.
A bohémek visszatérő vendége nem a mecénások tömege, megrendelők serege, rajongók hada, de a végrehajtó. A mindennapok szürkeségébe egyedül a kis montmartre-i árva, Violetta hoz egy kis színt. A mindenki által szeretett szerény, kedves kislányt veszély fenyegeti, mostohaanyja egy leánykereskedőnek akarja eladni.
Hatalmas feladat vár a három művészre, meg kell menteni Violettát, a montmartre-i ibolyát, még akkor is, ha ezzel legnagyobb álmaikról kell is lemondaniuk. Félreértéseken, abszurd helyzetek során keresztül viszont kiderül az önzetlenség a legjobb ellenszer az élet ridegségével, kegyetlenségével szemben.

Jegyek 6 és 8 euróért már kaphatók:
a Városi Információs Központban (MIC)
a PRIOR-ban található Kvety 3 - 3 Virágom virágüzletben
és a szokásos személyeknél :-)

(fotó és szöveg forrása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése