2017. június 11., vasárnap

Programajánló június 12-18.

Igazán nem tudom hová rohan ez az idő, az ember jánya kettőt pislant és máris június közepén járunk… Hogy a következő héten se tévedjünk el az események között, sorba szedem mi vár ránk.

Június 14-én (szerdán) a Nógrádi Könyvtárban 16.00 órától Erika Jarkovská írónő mesél a könyveiről, és az észak-amerikai indiánokról.

Szerdán este 19.00 órától a népszerű humorista Milan Markovič a B.S.Timrava Színházban a „Páni Bratia” zenei duó kíséretében adja elő kabaréműsorát, amelyben a tőle megszokott szatirikus humorral tart tükröt korunk társadalmának. Jegyek 12 euróért például a Városi Információs Központban is kaphatók.

Már rég ejtettem szót arról, hogy csütörtökönként Ringató a legkisebbeknek a Nógrádi Könyvtárban, pénteken délutánonként 14.00 – 17.00 óra között a Szabó Gyula Emlékház is várja látogatóit, ahol jelenleg A tehetségtől a zsenialitás felé című kiállítás tekinthető meg Szabó Gyula műveiből.

A Nógrádi Múzeum és Galériában a Méhészek évével lehet megismerkedni, sőt workshopokat is tartanak iskolai osztályoknak, jelentkezni a plakáton feltüntetett elérhetőségeken lehet. (katt a színessel kiemelt szavakra)


Június 17-én (szombaton) egy egészen új kezdeményezés résztvevői lehetünk: PresSzóBeszéd címmel indítjuk útjára itt Losoncon azt a beszélgető sorozatot, amelynek háziasszonya a losonci Hoľko Réka lesz, témája pedig ezúttal a kisvárosból Budapestre kerülő fiatalok tapasztalatai, élményei, stb. A szombati beszélgetőpartnerek: Nagy Hajnal Csilla, Gyetvai Júlia és Schnelczer Tünde, helyszín: a Kubínyi téri udvarban található Chillout Caffe & Bar (a Városháza mellett). A 18.00 órakor kezdődő rendezvényre a belépés ingyenes, szomjoltó és egyéb italait mindenki maga fizeti :-)


Másnap, június 18-án a Kassai Thália Színház egy remek színházi előadását tekinthetjük meg Pincen. A Páratlan páros című komédia 15.00 órakor kezdődik, jegyek 1 euróért a községi hivatalban rendelhetők: 047/4394187, vagy a polgármester asszonynál: 0907776566.


Aki ennél nagyobb izgalmakra vágyik, az látogasson el június 17-én és 18-án Fülekre, ahol a XVIII. Füleki Történelmi Várjátékokat rendezik, szombaton 16.00 órától kézműves vásár és foglalkozások, gyermekműsorok, 18.00 órától lovagi torna, később a török és más seregek elfoglalják a füleki várat, de végül minden jóra fordul és ezt 21.30-tól tánccal és lakomával meg is ünneplik. Vasárnap Nemzetközi Történelmi Íjászverseny zajlik majd a Nógrád Íjásza címért.

És még egy dologra szeretném felhívni a figyelmet: a Novohrad-Nógrád Geopark legközelebbi vezetett gyalogtúráját június 24-én szombaton tartják, ezúttal a Fülek - Salgótarján - Béri andezit oszlopok - Szentkút – Fülek útvonalon. Jelentkezni legkésőbb június 22-ig lehet!

Programválaszték van bőven, már csak tőlünk függ, mivel töltjük napjainkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése