2017. június 28., szerda

Könyvajánló 188

Közeleg a nyári kánikulák miatti semmittevés ideje: lehet a hűvösben olvasgatni. A Phoenix Könyvesbolt mai könyvajánlója egy 20 kötetes történelmi sorozatból szemezget, három kötetét ajánlja ma szíves figyelmünkbe. Olvassunk!

Várkonyi Gábor
Báthory Erzsébet - bűnös vagy áldozat? 
A magyar történelem rejtélyei sorozat
Kossuth Kiadó, 2016

Zsoldos Attila
Az Árpád-ház kihalása 
A magyar történelem rejtélyei sorozat
Kossuth Kiadó, 2016

Buzás Gergely
Mátyás, a reneszánsz király 
A magyar történelem rejtélyei sorozat
Kossuth Kiadó, 2016

Tényleg igazságos volt Mátyás király? Mi a valóságalapja az Erzsébet királyné és Andrássy Gyula körüli pletykáknak? Hogyan próbálta befolyásolni az európai történelmet Rákóczi Ferenc? Valóban koncepciós per áldozata lett Báthory Erzsébet? Milyen rejtélyek merülnek fel Mohács körül? Miért kellett romba dőlnie az ostromlott Budapestnek, és hogyan menekült meg a pesti gettó?

A magyar történelem rejtélyei címmel húsz kötetes sorozatot indít útnak 2016 márciusában a Kossuth Kiadó. Célunk, hogy közérthető, olvasmányos formában megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amelyek évtizedek, évszázadok óta foglalkoztatják a történészeket éppúgy, mint a közvéleményt. A fentiekre és sok más történelmi talányra igyekszik fényt deríteni induló sorozatunk, melynek gazdagon illusztrált köteteit az adott téma neves kutatói, szakértői írták. 

Az egyenként 48 oldalas könyvecskék darabja 5 euróért vásárolható meg a Vajansky utca 6 szám alatti boltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése