2017. június 25., vasárnap

Programajánló június 26.- július 2.

Kész, vége, ennyi volt június meg az iskolaév Szlovákiában, mindjárt kitör a vakáció, a nyaralás a szabadságolások időszaka. De még mielőtt nagyon szétszaladnánk a nagyvilágba, lássuk, mit tartogat számunkra a következő hét Losoncon és a környéken.

Aki nem tud mit kezdeni a mai délutánjával, az 16.30 órára elmehet a losonci zsinagógába, ahol Stano Masár: Dvere, stoly, stoličky a ďalšie (Ajtó, asztal, szék és egyéb) című kiállításának megnyitója zajlik majd Ján Fiala és Štefan Szabó zenei duó koncertje kíséretében. A kiállítás szeptember 3-ig lesz majd megtekinthető.


Ezen a héten rendhagyó módon csütörtök helyett kedden, vagyis június 27-én várják a legkisebbeket és anyukájukat a Nógrádi Könyvtárba, ahol a Ringató évadzáró foglalkozása 9.30 órakor kezdődik.

Szintén kedden este 19.00 órakor új férjet keresnek a B.S. Timrava Színházban. A Hľadá sa nový manžel című szlovák nyelvű komédiában a népszerű Zuzana Tlučková, Jožo Pročko, Marián Labuda ml. látható a színpadon. Jegyek a Városi Információs Központban és az Apolló Mozi pénztárában 10 euróért válthatók.


Június 29-én (csütörtökön) Rimaszombatba lesz érdemes színházba menni, hiszen a Komáromi Jókai Színház hozza el Rómeó és Júlia című örök klasszikusát. Az este 19.00 órakor kezdődő előadásra jegyek a Tompa Mihály Könyvesboltban elővételben 8 euróért válthatók, a helyszínen 12 euróért.  


Június 30-án (pénteken) retró bulit tartunk a Kármánsuli udvarán „Ízirájder öcsém” címmel. Az este 19.00 órakor kezdődő rendezvényen zsíroskenyérrel és limonádéval várjuk a nagyérdeműt, aki ennél többre vágyik, az az enni és innivalóját hozza magával. A jó hangulatról többek között a Miskolci Illés Emlékzenekar MIEZ Műhely gondoskodik, a belépés pedig ingyenes!

Nem feledkezhetünk meg a hűvös kiállítótermekről sem, a Nógrádi Múzeum és Galéria a megszokott nyitvatartási időben, a Szabó Gyula Emlékház pedig pénteken délután várja látogatóit, mindkét helyen Szabó Gyula festőművész műveiből állították össze a kiállított anyagot.

Én pedig továbbra is várom a rendezvénytippeket, megjelentetem itt a blogon.
Élvezzük ki június utolsó napjait, kulturálódjunk! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése