2017. június 8., csütörtök

Bemutatkozik (15)

Bevallom, csak a losonci anziksz blog miattam regisztráltam 2013 nyarán a facebookra, azóta viselem el áldásos és kevésbé áldásos pillanatait, egy dolog azonban egészen biztos: nagy valószínűséggel sosem találkoztam volna Hoľko Rékával, ha nincs ez a közösségi oldal.
Történt ugyanis, hogy az egyik ismerősöm megosztotta a Ridikül című népszerű televíziós adás egyik fotóját és közben Rékának gratulált... Bennem meg elkezdett keringeni a kérdés: mi köze egy losonci születésű leányzónak (ez ugye kiderül az fb adatlapról) egy budapesti tévéműsorhoz, méghozzá úgy, hogy neki gratulálnak hozzá?

 Réka a losonci Pitypang néptánccsoport találkozóján

Mivel a tettek embere lennék, a következő adandó alkalommal már Rékával kávéztam Losoncon. :-)
Kiderült számomra, hogy egy rendkívül szimpatikus, talpraesett leányzóval sikerült éppen megismerkednem, akit kár lenne figyelmen kívül hagyni.
Réka kiskorában a képzőművészet felé kacsingatott, majd hirtelen 14 évesen egészen másfelé kanyarodott. Salgótarjánba került a Madách Gimnáziumba, úgy érezte más úton kell járnia mint a többieknek, ki kell kerülnie a megszokott közegből. Egyébként 5 éves kora óta húst sem eszik, mondom, hogy más mint a többi :-)

 
Érettségi után irány Budapest, a Műszaki Egyetem Kommunikációs Szakán szeretett volna tanulni, ez nem ment egészen zökkenőmentesen, végül pótfelvételivel került be a sulira, ahol kommunikációs tervezést tanult. Hogy egyetemi évei alatt tapasztalatokat is szerezzen, ne csak tudást, beállt gyakornoknak Makány Márta divattervezőhöz. A ruhákhoz használt gyöngyök válogatásától nagyon hamar eljutott a divatbemutatók szervezéséhez is. A tervezőnél töltött 2,5 év alatt rengeteg mindent megtudott a divat világáról és persze magáról is. A teherbíró képességéről, a stresszbírásáról, a problémamegoldó készségéről, és persze a kommunikációs képességeiről is - élesben, a gyakorlatban.

Diplomaosztó, Réka balról az első

Miután lediplomázott bekerült abba a cégbe, amely egyebek mellett a Ridikül című televíziós műsort is gyártja. Tartalmi felelősként a szerkesztőket ellenőrzi, de önszorgalomból az egyes adások témáját is ő határozza meg, úgynevezett előinterjúkat készít a műsorban megjelenő vendégekkel és összességében véve felügyeli mi kerül ama bizonyos ridikülbe... Kommunikációs képességét az adás online felületének webszerkesztőjeként is kamatoztathatta, amikor a nézők-olvasók megjegyzéseire válaszolt.

Amúgy komoly nagylány :-)

...körülbelül idáig jutottunk a kávéházi beszélgetésünkben Rékával, amikor rájöttem, hogy már régen nem jegyzetelem élete állomásait a tervezett bemutatkozó cikkhez, hanem azon töprengek, miképp lehetne ezt a bájos, ügyes fiatalt visszacsábítani kicsit ide a losonci közösségbe. Hiszen rendszeresen hazajár, még ha nem is túl gyakran. Így szó-szót követett és hirtelen ott tartottunk, hogy beszélgetéseket kellene Losoncon is szervezni és Réka tökéletes "műsorvezetője" lehetne ezeknek a találkozóknak - ha már egyszer ez a szakmája, és intenzíven gyakorolja is a kommunikációt.

 
Az első ilyen beszélgetésünkre június 17-én kerítünk sort, ahol Hoľko Réka arról faggatja Nagy Hajnal Csillát, Gyetvai Júliát és Schnelczer Tündét, milyen volt kisvárosból a nagy Budapestre kerülni és milyen felejthetetlen élményekkel gazdagodtak ennek köszönhetően. :-)
Vegyük úgy, hogy a jövő szombaton 18.00 órakor kezdődő beszélgetés ennek a cikknek a folytatása (is), aki szeretné Rékát jobban megismerni, az ne maradjon otthon! Időben foglaljon helyet a Kubínyi téri udvarban található Chillout Caffe & Bárban, hiszen a hely kapacitása véges.
Mindenkit szeretettel várunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése